5 modesamenwerkingen om naar uit te kijken

rv
Niet alleen H&M werkt samen met ontwerpers, ook andere modelabels werken al eens samen met gezichten of andere merken. Naar deze 5 collabs kijken wij uit, en sommige kun je zelfs nu al shoppen.

1. & Other Stories x Rodarte

rv

In de lente van 2016 lanceert de Zweedse modeketen & Other Stories een collectie in samenwerking met het Amerikaanse modemerk Rodarte. Een gerenommeerd label dat in 2005 werd opgericht door Kate en Laura Mulleavy. Normaal gezien zijn hun kleren onbetaalbaar, nu kunnen ook jij en ik genieten van deze betaalbare luxe.

Vanaf 17 maart in de & Other Stories winkels in Antwerpen, Gent en Brussel.

2. J Brand x Comptoir des Cotonniers

rv

Vorige week lanceerde het Amerikaanse jeanslabel J Brand een  eenmalige capsulecollectie met het Franse merk Comptoir des Cotonniers. Die collectie bestaat uit twee soorten jeans, een jasje en een jurk in vijf verschillende kleuren. Niets extreems vernieuwend hier, maar wel basics van superieure kwaliteit. Charlotte Gainsbourg en Alice zijn het gezicht van deze samenwerking, voor de nodige portie Parijse je ne sais quoi.

De collectie is sinds 24 februari te koop in de winkels van Comptoir des Cotonniers.

3. Filippa K x Little Liffner

rv

Het is al de tweede keer dat het Zweeds modemerk Filippa K samenwerkt met het eveneens Zweeds accessoiremerk Little Liffner. Vorige keer creëerden ze nog een lijn zwarte handtassen met onder andere een zwarte pythonprint op. Dit seizoen ontwierpen ze samen twee handgemaakte tassen in een prachtige cognackleur.

De collectie is vanaf 17 maart te koop in de winkels van Filippa K en online.

4. Charlotte Olympia x Havaianas

rv

Een samenwerking tussen de half-Brazaliaanse schoenenontwerpster Charlotte Olympia en het bekendste teenslippermerk ter wereld? Dat klinkt als een zomerse match made in heaven, die nog eens betaalbaar is ook. We kunnen al niet wachten tot het buiten eindelijk weer flipflop weer is.

De flipflops zijn onder andere hier te koop.

5. Uniqlo x Christophe Lemaire

rv

Wie Uniqlo ondertussen nog niet kent, moet wel onder een steen geleefd hebben. Deze Japanse budgetketen opende vorig jaar een eerste winkel in ons land, en of die al succesvol was. Toen kon je al de eerste samenwerkingscollectie met modeontwerper Christophe Lemaire al shoppen in de winkel in Antwerpen, en nu komt daar een zomers vervolg op.

Vanaf 3 april is de vrouwen- en mannencollectie te koop in de Uniqlo winkel en online.