5 manieren om je nagels sneller te laten drogen

Thinkstock
Leuk, zo'n kleurtje aan je nagels... maar dat half uur met de handjes wapperen om de lak niet te beschadigen is er te veel aan? Geen nood, deze tips helpen om de lak sneller te doen drogen

1)    Blazen
De oudste truc ter wereld: blaas erop. Mag het nog wat sneller gaan? Gebruik dan je haardroger, op 'koude' stand, of hou je handen voor een ventilator. Warmte voorkomt dat de lak droogt, dus dat moet je zeker vermijden!

2)    Bevriezen
Niet zo handig als de Belgische zomer op zich laat wachten, maar op warme momenten kan het perfect. Zet een bakje met water en veel ijsblokken klaar, lak je nagels en stop deze een minuutjes in het ijsbakje.

Dit doet de lak volledig verstijven, niet enkel de toplaag, waardoor het een fantastische bescherming biedt tegen beschadigingen.

Het omgekeerde geldt ook: hou je handen in warm water om lak gemakkelijker te verwijderen.

3)    Drogende spray
Er bestaat een spray die nagels helpt te drogen in enkele minuten, al zou volgens sommigen een oliespray net zo goed zijn werk doen. Niet vergeten de handen te wassen achteraf...

4)    Dunne laagjes
In plaats van een of twee laagjes dikke lak, breng drie laagjes dunne lak aan. Laat vijf minute drogen voor je een nieuw laagje aanbrengt. Meer werk? Misschien wel, maar het kost niet meer tijd want het droogt veel sneller.

5)    Afwerking
Gebruik een sneldrogende toplak, die helpt zowel drogen als de lak langer op je nagels te houden. Gebruik dit echter niet te snel na het lakken: als de lak onder deze laag nog vloeibaar is, kunnen rimpels of hompjes op de nagels ontstaan.