Tom Tailor

Gesponsorde inhoud

5 essentiële modetrends voor mannen dit najaar

Tom Tailor
De najaarstrends voor vrouwen zien we overal. Maar ook voor mannen gebeurt allerlei spannends op de catwalks. Dit zijn voor hen dé modemusts deze herfst. Tip ze gerust aan je vader, collega of hubbie, want hoe meer modieuze mannen in je leven, hoe beter.

Ruitenkoning

Ruiten beleven dit najaar echt hun hoogtepunt en verschijnen in alle kleuren en uitvoeringen. Plus, echte durvers mogen verschillende ruiten naar hartenlust combineren in één outfit. Bij Versace kwamen zowel de broeken, shirts als jassen in een ruitenprint, bij Marni gingen ze voor oversized jassen met oversized ruiten. Mannen die het graag stijlvol houden, kunnen naar de Engelse ruit of ‘Glen check’ grijpen, een populaire ruitenprint in heel wat Belgische collecties.

Outdoorwear met flair

Misschien zit het onvoorspelbare klimaat er voor iets tussen, misschien houden modeontwerpers anno 2018 gewoon van comfort en bescherming. Feit is dat outdoorwear deze herfst een statement kan zijn. Bij Louis Vuitton droegen de modellen hiking boots, bij Christoper Raeburn konden ze met hun stevige broeken en jassen zo de bergen intrekken. Cleane jackets, dikke wollen jassen en technische trenchcoats zijn goede opties voor modebewuste mannen, of een sportieve parka – graag oversized – kan ook. Zolang het de moderne outdoorexplorer maar gelukkig maakt.

Op de Britse boarding school

Preppy is perfect, dit najaar. Alles wat doet denken aan een boarding school of een campus, is een meerwaarde voor de mannelijke kledingskast. Knusse truien gebreid van ruwe wol, blazers met een retro tweedprint en kledingstukken in aardse tinten stralen klasse maar ook gezelligheid uit.

Royale kleuren

Kledij in diepe, donkere tinten kleurt het straatbeeld deze herfst. Denk aan marineblauw of intens bordeaux, rijkelijke kleuren die zelfs basic truien of shirts tot statementstukken transformeren. Mannen met liefde voor denim, kunnen dus ook best naar donkerblauwe exemplaren grijpen.

Retro

De seventies en eighties waren al langer aan een comeback bezig en infiltreren ook nog dit najaar de modecollecties. Daarbij komen nu nog invloeden uit de nineties, het tijdperk van vissershoedjes, camouflageprint, grote logo’s, heuptassen en combat boots. Mannen die het graag classy houden, kunnen voor een retrojasje van tweed of met pied-de-pouleprint gaan.

De belangrijkste herfsttrends voor mannen én vrouwen, maar ook tijdloze toppers en stijlvolle outdoorkledij, shop je bij Tom Tailor.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Johan Van Biesen

    Ik zie toch liever felle kleuren, vooral nu het snel donker wordt, dan zien we de mensen ten minste op straat, nu rijden we ze bijna omver omdat ze onzichtbaar zijn in hun donkere kledij...vooral als het regent!