12 mooie mondmaskers van Belgische makelij

Foto ter illustratie.
Getty Images Foto ter illustratie.
Nu mondmaskers het nieuwe normaal zijn, kunnen we er maar beter het beste van maken. Hoe? Door lokaal te kopen, natuurlijk, en te kiezen voor een modieus exemplaar. 

Nu bepaalde activiteiten stilaan heropstarten in België, wordt het dragen van een mondmasker aangeraden en in bepaalde omstandigheden zelfs verplicht. Allemaal goed en wel, maar wat als je geen naaimachine in huis hebt? Of opgescheept zit met twee linkerhanden? 

Geen zorgen, want verschillende Belgische ondernemers en modemerken zijn in gang geschoten en hebben recent een collectie mondmaskers gelanceerd. Zo bescherm je jezelf en anderen, zie je er stijlvol uit én steun je de lokale economie: win-win-win. 

rv/nina.be

1/ Mondmasker met luipaarden van Tadaaz, 13 euro, online te koop

2/ Roze masker van leder en katoen van MASKED, 25 euro, online te koop

3/ Minimalistisch mondmasker van La vie est belge, 15 euro, online te koop

4/ Zomers mondmasker van Sienna Goodies, 5 euro, online te koop.  

-
rv/nina.be -

1/ Glittermasker van Barbara Degeyter, 30 euro, online te koop.

2/ Mondmaskers met vrolijke print van JBC, 2,50 euro, online te koop. De opbrengst (1 euro per masker) gaat volledig naar vzw ‘t Kietelt, dat zich inzet voor kinderen in België die opgroeien in armoede.

3/ Mondmasker met geborduurde lippen van The Mobile Make-up Bar, 24 euro, online te koop.

rv/nina.be

1/ Rusty leopard mondmasker van Maurice Knitwear, 12 euro, online te koop.

2/ Mondmasker van Afrikaanse waxstof van WAXK, 6 euro, online te koop. De maskers zijn gemaakt door weduwen van rangers uit het Congolese natuurpark Virunga en worden in België verkocht. De opbrengst gaat ook naar deze vrouwen.

3/ Uniek mondkapje met geborduurde bloemen van Masked by ew, 35 euro, online te koop. Je kiest zelf de stof en (eventueel) een borduursel. Esther Weis maakt ze vervolgens. 

4/ Pakketje van vijf mondmaskers van Recto Verso, 79,50 euro, online te koop.

5/ Linnen mondmasker van Eva Janssens, 35 euro, online te koop.

Lees ook: 

Mondmaskers worden modeaccessoires: zo maak je er zelf een (+)

Zuinig met foundation en opvallende ogen: de beste make-uptips als je een mondmasker draagt (+)
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emiel wouters

  ik heb een doorschijnend mondmasker, dan ziet iedereen nog mijn lieve lach. Ook mijn brilglazen dampen niet aan, het past zo goed als gegoten dat ik niet voel dat ik het aanheb, of weeral vergeten. Maar dat kan ook geen kwaad niemand ziet ooit het verschil, mijn lieve lach zien ze altijd.

 • Claudia Rosseel

  Mooi... wat ik me bij mondmaskers afvraag: bestaan daar normen voor? Voldoen de gebruikte materialen daaraan? En hoe zit het met de pasvorm? Ze overspoelen momenteel de markt zonder enige garantie op kwaliteit.

 • Godot Lilly

  Geen enkel van die maskers heeft enig nut. Minimum ffp2 maskers zijn nuttig. Hoe is dat nu toch mogelijk dat dergelijke nonsens wordt verkocht ? Je kan evengoed een stuk wc papier op je gezicht plakken.

 • SABINE TAVERNIER

  Een mondmasker moet niet mooi zijn, het moet efficiënt zijn!!

 • Katrien Van Havermaet

  Ik denk niet dat deze maskers op een deftige manier kunnen gewassen worden. Ik kan mij niet inbeelden dat dit dan nog effect heeft op de gezondheid van de mens.