10 dingen die je moet weten over nagels lakken

thinkstock
Nagellak op je nagels kan elke kleding- of beautylook net dat tikkeltje extra geven. Deze tien dingen moet je zeker weten over het lakken van je nagels.

1. Drie streepjes is genoeg
Het mooiste resultaat verkrijg je wanneer je je nagels lakt met drie streepjes lak: eentje in het midden van je nagels en vervolgens een streepje langs beide kanten. Begin aan de basis van je nagel en lak zo drie verticale strepen.

2. Gebruik altijd een basecoat
Het neemt dan wel een minuutje of twee extra tijd in beslag, maar je zal jezelf dankbaar zijn dat je de tijd genomen hebt om een basecoat aan te brengen. Niet alleen blijft je nagellak zo langer zitten, het voorkomt ook dat het pigment van je nagellak in je nagels dringt en je achterlaat met gevlekte nagels.

3. Gebruik een oud lippenpenseel om de nette randjes te verkrijgen
Iedereen weet hoe moeilijk het kan zijn om je nagels netjes te lakken zonder buiten de lijntjes (of in dit geval: op je nagelriemen) te kleuren. Geknoeid? Dep na het lakken een oud lippenpenseel in nagellakremover om onnauwkeurigheden weg te werken.

4. Gebruik regelmatig nagelriemolie
Niets beter voor nette en verzorgde nagels dan nagelriemolie. Mooie gehydrateerde nagelriemen geven je nagels meteen een nettere en verzorgdere look.

5. Hou je nagels na het lakken onder koud water
Geen snelrogende topcoat in huis? Hou je nagels onder koud water na het lakken, om de lak sneller te laten drogen.

6. Gebruik dunne laagjes nagellak
Opteer voor meerdere dunne laagjes nagellak om hem dekkend te maken in plaats van één dikke laag. Dat verkort niet alleen de droogtijd van je lak, maar verlengt ook de houdbaarheid op je nagels.

7. Schud nooit met je flesje nagellak
Als je nagellak al een tijdje onaangeroerd in de kast staat kan het gebeuren dat de lak in het flesje een beetje begint te splitsen. Meng alle ingrediënten dan terug met elkaar door het flesje verticaal tussen je handen te rollen. Schudden zorgt er namelijk voor dat er luchtbelletjes in je lak ontstaan, en dat wil je natuurlijk  helemaal niet.

8. Vijl nooit heen en weer
Zorg ervoor dat wanneer je je nagels vijlt, je dit doet in één enkele richting, en niet heen en weer. Je nagels op een foute manier vijlen zorgt ervoor dat ze sneller gaan splitsen of breken.

9. Gebruik wanneer mogelijk een remover zonder aceton
Aceton werkt erg uitdrogend op je nagels, waardoor ze broos breekbaar worden.

10. Gebruik altijd topcoat
En wanneer je er eentje gebruikt, zorg er dan ook voor dat je de tip van je nagel niet vergeet. Door constant op je toetsenbord of smartphone te tokkelen krijgt de tip van je nagel het immers het zwaarst te verduren, en kan hij dus wel wat extra bescherming gebruiken.