"Vrouwen spenderen 4 maanden aan het uitkiezen van hun werkoutfit"

Thinkstock
Dacht je dat jij lang voor de kleerkast stond te treuzelen? Dat valt bij nader inzien reuze mee, want Britse vrouwen zouden in totaal maar liefst 4 maanden van hun leven voor hun garderobe doorbrengen. Het probleem? Ze hebben geen flauw idee wat ze nu in godsnaam weer naar het werk moeten aantrekken.

Op een doordeweekse werkdag hebben we zo'n 14 minuten nodig voor we een outfit uitkiezen, wat met een 47-jaar durende carrière overeenkomt met 119 dagen of vier maanden. Meer dan één derde van de vrouwen gaf bovendien aan zich onder druk gezet te voelen om zich op een bepaalde manier te kleden, terwijl maar liefst 76 procent het moeilijk vindt om te beslissen wat nu wel of niet gepast is.

Volgens David Clift, HR verantwoordelijke bij Totaljobs, die voor de enquête 2.000 werknemers ondervroegen, geeft dit aan dat er heel wat onduidelijkheden spelen op de werkvloer. "Dit toont aan dat de dresscode heel wat onzekerheden met zich meebrengt. Vrouwen zijn daar gevoeliger voor en ze ervaren dan ook sneller stress door die situatie. Tel daar nog eens bij op dat maar liefs 28 procent van de vrouwelijke werknemers al eens ongewild commentaar kreeg op haar uiterlijk van collega's, en het zal niemand verwonderen dat er heel wat spanningen ontstaan."

Mannen hebben er dan weer heel wat minder moeite mee. Zo'n 66 procent gaf aan absoluut geen moeite te hebben om 's ochtends een outfit uit de kast te trekken, terwijl 88 procent er zich helemaal niet druk maakt om wat kan en wat niet op de werkvloer.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Buyck

    Men zou zich beter ontstressen. Het is voor je collega heus geen probleem als je twee dagen na elkaar hetzelfde aanhebt.

  • Tina Colpaert

    Ik draag een werkpak dus moet niet ver zoeken voor mij is het weekend belangrijk om mooi gekleed te gaan

  • Anna Lucia

    In België zouden vrouwen beter iets meer tijd besteden aan het kiezen /kopen van hun outfit. En ik ben zelf vrouw. Zo moeilijk is het heus niet om flatterende kledij te vinden. En geen fleece van de man waar de kat God weet wat mee heeft gedaan.