"Mannen, leer van je kale kop te houden"

Thinkstock
70 procent van de mannen kampt met kaalheid, wat het zelfvertrouwen ernstige kan schaden. Volgens de Amerikaanse journalist John Wilde is er echter een manier om weer controle over je haarlijn te krijgen: kaalscheren.

Wilde werkt voor het mannenblad GQ, en voor de Amerikaanse nieuwssite Huffington Post heeft hij een pleidooi voor het kaalscheren bij een terugdeinzende haarlijn gehouden. Jon maakte het besluit nadat hij besefte dat hij een vergeefse strijd tegen zijn genen aan het vechten was.

Anderhalve week heeft hij de tondeuse bovengehaald. Jon legt uit waarom hij zich nu zo goed voelt. "Ik had een punt bereikt dat ik ontdekte dat deze look het beste voor mij zou zijn. Ik was het beu om me slecht te voelen door mijn haarverlies. En ik werd het beu om te faken dat ik wel haar had. Mijn lokken zullen niet terugkomen en ik daarom heb ik nu de look die mij het beste staat. Ik heb er nog geen spijt van gehad. Ik voel me nu 20 keer zelfzekerder dan wanneer ik met die 17 haren die ik nog had mijn kaalheid probeerde te verbergen."

Daarom adviseert de journalist aan lotgenoten om dezelfde sprong te wagen. "Aan wie er nog maar aan denkt om alles af te scheren of zijn lokken serieus te kortwieken: ga ervoor. Je gaat je hier waarschijnlijk beter door voelen dan wakker te worden met een kale kop en te wensen dat je haarverlies er niet was"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.