Ga naar de mobiele website
^ Top

"Hier is de rest van je bontjas": PETA-protest met gevilde vossen

Archiefbeeld van gelijkaardige actie tegen bont in New york in 2004
Archiefbeeld van gelijkaardige actie tegen bont in New york in 2004
PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is berucht om de New York Fashion Week te gebruiken als het perfecte platform om aandacht te vestigen op hun anti-bontpolitiek. Net als in 2004 werden ook deze modeweek dode, gevilde vossen ingezet met de boodschap: "Hier is de rest van je bontjas".

Modellen die voor oproer zorgen tijdens de New York Fashion Week is niets nieuws, maar deze dames hadden niet alleen als doel hoofden te doen keren, ook maaginhouden stonden hoog op de agenda. In little black dresses met torenhoge stilleto's marcheerden ze op de Bond Street, modemekka bij uitstek, met dode, gevilde vossenlijkjes in de hand, vergezeld van de ijskoude boodschap "Hier is de rest van je bontjas. PETA".

Acties
De voorbije jaren liet de dierenorganisatie al verschillende celebs strippen onder het motto: "Ik ga nog liever naakt, dan bont te dragen". Daarnaast deden ze ook ludieke acties voor de hoofdgebouwen van grote modegiganten die hun hand niet omdraaien voor het gebruik van bont.

"Mode wordt gemaakt om leuk te zijn, maar er is niets leuks aan dieren tot waanzin te drijven in piepkleine kooien en ze dan levend te villen voor hun vacht. Met zoveel stijlvolle alternatieven voor bont, is er geen excuus op de aardbol om ook maar één haartje op een vossenrug te raken", aldus Yvonne Taylor van PETA. De organisatie prijst dan ook designers als Ralph Lauren, Calvin Klein, Tommy Hilfiger en Vivienne Westwood als succesvolle merken die publiekelijk bontgebruik hebben afgezworen.

Garbage frontvrouw voor PETA in 2007
Garbage frontvrouw voor PETA in 2007
PETA-promo in 2009
PETA-promo in 2009
Meer over


Meld een bug