"Draag Crocs nooit langer dan een paar uur per dag, ze zijn slecht voor je voeten"

getty
De meningen over schoenen van Crocs zijn verdeeld. De ene houdt ervan, de andere verafschuwt de bekende rubberen gaatjesschoenen. Wel werd tot nu toe altijd gedacht dat ze goed zijn voor je voeten, maar dat spreken enkele toonaangevende dokters tegen. "Draag ze nooit meer dan een paar uur per dag, want de hiel zit niet stevig vast in de schoenen", aldus dokter Megan Leahy.

Je vindt ze geweldig of je haat ze, maar wel staat vast dat er wereldwijd al miljoenen Crocs over de toonbank zijn gegaan. Je ziet ze ook vaak aan de voeten van verzorgingspersoneel en verplegers, want het schoeisel zou heerlijk zitten en nog eens goed zijn voor de voeten ook. Niets van aan zeggen podoloog Megan Leahy en dokter Alex Kor nu.

Misvormde voeten en tenen
"Het is allesbehalve een goed idee om dagelijks Crocs te dragen. Doordat de hiel niet vast zit en er geen steun wordt geboden, hebben tenen de neiging om zich krampachtig vast te klampen. Dat kan leiden tot ontstekingen van de spierpees, vergroeide nagels en zelfs tot misvormde tenen en voeten op langere termijn", aldus Leahy.

Pijn in de hiel of enkel
De uitspraken van de podoloog worden beaamd door dokter Ales Kor. "Ik krijg regelmatig patiënten over de vloer in mijn dokterspraktijk met pijn in de hiel of enkel. Dat zijn zeer regelmatig mensen die vaak Crocs dragen. Telkens moet ik hen dan vertellen dat het komt doordat het rubberen schoeisel niet genoeg steun voor de voet biedt."

Ophopingen van vocht in enkels of benen
Crocs zijn daarentegen wél goed voor mensen die last hebben van extreme ophopingen van vocht in de enkels of benen. Al raden de twee dokters ook dan aan om de schoenen maar een paar uur per dag gedurende een bepaalde periode te dragen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels