Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Studie van Harvard onthult het geheim om sympathiek over te komen. “Het is erg simpel”

We willen allemaal aardig gevonden worden door anderen. Het maakt het leven makkelijker en aangenamer. Maar wat maakt iemand sympathiek? Onderzoekers van Harvard gingen op zoek naar een antwoord: ze onthullen het verrassende geheim om een verpletterende indruk achter te laten.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 4. Celien eet zonder restricties, Siebe vast 16 uur per dag. En allebei hebben ze een gezond gewicht: hoe kan dat?
  PREMIUM

  Celien eet zonder restric­ties, Siebe vast 16 uur per dag. En allebei hebben ze een gezond gewicht: hoe kan dat?

  Wil je graag een paar kilo’s kwijt of je beter voelen in je lijf? Voedingsdeskundigen Celien Rombouts en Siebe Hannosset zweren elk bij een andere aanpak. Zij luistert naar haar hongergevoel en leerde emo-eten af, hij eet net 16 uur per dag niks. Welk populair eetpatroon past het beste bij jou? En hoe pas je het toe? “Dit is een tool om op een gezonde manier oud te worden.”