'Stealthing' is sinds kort verboden in Canada.
Volledig scherm
'Stealthing' is sinds kort verboden in Canada. © Getty Images

Stiekem je condoom uitdoen of 'stealthing' is strafbaar, ook bij ons. Advocaat: “Er is wel één probleem”

Sinds kort is ‘stealthing’ verboden in Canada. Dat is de praktijk waarbij een sekspartner ongevraagd een condoom uitdoet. Hoe zit het bij ons: is dat strafbaar? Strafrechtspecialist Erik Schellingen, van Advocaat.be, geeft uitleg. “Het is niet omdat je A wil doen, dat je B ook ziet zitten.”

 1. Nog steeds veel discriminatie tegen zwangere vrouwen en ouders op de werkvloer: “Ik werd ontslagen toen ik zwanger was”
  PREMIUM

  Nog steeds veel discrimina­tie tegen zwangere vrouwen en ouders op de werkvloer: “Ik werd ontslagen toen ik zwanger was”

  “Ik was bang om mijn baas te zeggen dat ik zwanger was. Mijn buikgevoel zei me dat dat verkeerd voor mij zou uitdraaien.” Amélie verloor haar job door haar zwangerschap. Ze is niet alleen: liefst een derde van alle meldingen die het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen vorig jaar ontving over werk, ging over discriminatie op basis van zwangerschap of moederschap. Adjunct-directeur Liesbet Stevens verklaart waarom de bedrijfswereld nog altijd zo hard is voor moeders én vaders.
 2. De impact van geblondeerde haren? Die valt niet te onderschatten. “Ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan”

  De impact van geblondeer­de haren? Die valt niet te onderschat­ten. “Ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan”

  Je haren blond verven? Steeds meer personen wagen zich eraan. Denk aan actrice Lize Feryn, of profvoetballer Dries Mertens. Hebben ‘blondies’ dan écht meer fun? Het antwoord lijkt simpelweg: ja. Influencer Paulien Riemis (31) en studenten Davide Campanella (24) en Lise Rottger (22), alle drie ‘brownies’ die op een mijlpaal in hun leven blond werden, vertellen waarom. “Ik leef nu meer volgens het motto: ‘Let’s just do this’.”
 3. HOROSCOOP. Carrièresucces voor Ram en ruzie voor Schorpioen: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Carrière­suc­ces voor Ram en ruzie voor Schorpioen: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Omdat planeet Pluto dwarsligt, heb je niet veel zin in diepgang, Weegschaal. Een onenightstand vind je meer dan voldoende.”