Stella McCartney
Volledig scherm
© Stella McCartney

Stella McCartney ontwerpt 'vegan' sneaker voor Adidas

Ondanks de populariteit van de 'lelijke' sneakers, blijven de klassieke Stan Smiths goed verkopen. Ze zijn simpel, van leer gemaakt en passen bij alles. De Britse ontwerpster Stella McCartney moet echter niets van dierlijke materialen weten en brengt daarom nu haar eigen 'vegan' versie van de Stan Smith-sneaker uit in nepleder. 

3 reacties

 • PIETER ROGIERS

  3 jaar geleden
  Dat vegan-gedoe begint meer en meer op een sekte te lijken.
 • Fernanda Dubois

  3 jaar geleden
  Voor we weer negatief gaan doen: 1) vaak wordt voor kunstleer gerecycleerde kunststof gebruikt, dus geen nieuw ‘plastic’ en 2) veel van het leder voor de mode-industrie en de autosector is geen restproduct van vleesdieren, maar komt van dieren die daar speciaal voor worden gekweekt en geslacht, waarbij het vlees slechts een restproduct is. Dus niks mis met ‘vegan leather’.
 • Peter Buyck

  3 jaar geleden
  Fantastisch. We marginaliseren al wie plastic gebruikt maar... voor de veganisten is kunstleder (plastic met een laagje textiel) geoorloofd vs het recycleren van runderhuid (geen hergebruik in bvb schoenen of meubilair = afval). Is dat dan waardigheid voor het dier dat stierf om de mens te voeden; gooi de huid maar bij het grof vuil? In een lederen schoen, zetel, ... leeft dat dier nog verder.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”