Links: Alessio. Rechts: Leen*.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Alessio. Rechts: Leen*. © rv / Pexels

Steeds meer tieners zijn eenzaam: “Ik droeg niet de juiste kleren, of woonde in een te groot huis, of was niet mooi genoeg”

Steeds meer jongeren bellen de hulplijn Tele-Onthaal omdat ze zich eenzaam voelen. Door de lockdowns natuurlijk, maar bij sommige tieners is het probleem veel groter. Alessio (18) en Leen* (23) voelden zich door pesterijen en een gebrek aan vrienden hun hele middelbareschooltijd alleen, en worstelden daardoor met donkere gedachten. Daar konden ze met niemand over praten, want eenzaam zijn op hun leeftijd is taboe. “‘Waarom ben ik hier dan nog’, dacht ik. Ik heb meermaals op het punt gestaan om er een einde aan te maken.” 

 1. Zorgjuf Eva (43) is populairste Sidekick Sam van Vlaanderen: “Dit is een erkenning voor al mijn collega’s”
  PREMIUM
  Aalter/Zelzate

  Zorgjuf Eva (43) is populair­ste Sidekick Sam van Vlaanderen: “Dit is een erkenning voor al mijn collega’s”

  Eva Vandenberghe (43) is de populairste Sidekick Sam van Vlaanderen, da’s een leraar die luistert naar zijn leerlingen en helpt waar nodig. Eva geeft al 20 jaar les bij Sint-Laurens in Zelzate en maakt er deel uit van het zorgteam. Ze werd door haar leerlingen maar liefst 58 keer genomineerd voor de actie in het kader van Rode Neuzen Dag. Zelf blijft ze er bescheiden bij. “Ik ben maar een radertje in het grote geheel”
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.