Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

In ‘Thuis’ duiken personages Silke en Ilias voor de eerste keer samen in de koffer. De twee zijn (al) 18 jaar oud. De fictie ligt opnieuw dicht bij de werkelijkheid, want cijfers voor Vlaanderen tonen aan dat jongeren op steeds latere leeftijd ontmaagd worden. Een gezonde evolutie of een generatie van preutse pubers? We vroegen aan seksuoloog en psycholoog Michelle Hufkens. “De jeugd is meer bezig met wat ze willen, wanneer ze het willen én met wat goed voelt.”

 1. Is seks met je ex een goed idee? “Zodra we single zijn en er weer contact is, escaleert het vrijwel meteen”
  PREMIUM

  Is seks met je ex een goed idee? “Zodra we single zijn en er weer contact is, escaleert het vrijwel meteen”

  Het was smullen in ‘Thuis’, deze week. Rosa en Waldek – ooit elkaars geliefden, nu elkaars beste vrienden – deelden een innige kus. De vaste soapkijker zat erbij en keek ernaar. Maar is zo’n passionele reünie met je ex een goed idee? “De seks is met niemand beter”, getuigen Jasper (28) en Linde (29), ex-geliefden in het echt. “Het is bekend terrein”, zegt ook klinisch seksuoloog Wim Slabbinck. Al waarschuwt hij toch voor valkuilen.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.