Links: topmodel Bella Hadid, die mee het schoonheidsideaal van het 'Instagramgezicht' bepaalt.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: topmodel Bella Hadid, die mee het schoonheidsideaal van het 'Instagramgezicht' bepaalt. © Getty Images

Steeds meer jonge vrouwen willen het ‘Instagramgezicht’. Cosmetisch chirurg: “De ingrepen gaan tegen de natuur in”

Volle lippen, een fijne neus, hoge wenkbrauwen, een scherpe kaaklijn. We beschrijven het gezicht van topmodel Bella Hadid — maar net zo goed van duizenden andere vrouwen op Instagram. Het ‘Instagramgezicht’ is het nieuwe schoonheidsideaal, wat zorgt voor een stijgende vraag naar cosmetische behandelingen bij jonge vrouwen. Ook Hadid zelf liet op haar veertiende al een nose job uitvoeren, waar ze nu spijt van heeft. Twee experts lichten het fenomeen, en de gevaren ervan, toe. 

 1. De impact van geblondeerde haren? Die valt niet te onderschatten. “Ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan”

  De impact van geblondeer­de haren? Die valt niet te onderschat­ten. “Ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan”

  Je haren blond verven? Steeds meer personen wagen zich eraan. Denk aan actrice Lize Feryn, of profvoetballer Dries Mertens. Hebben ‘blondies’ dan écht meer fun? Het antwoord lijkt simpelweg: ja. Influencer Paulien Riemis (31) en studenten Davide Campanella (24) en Lise Rottger (22), alle drie ‘brownies’ die op een mijlpaal in hun leven blond werden, vertellen waarom. “Ik leef nu meer volgens het motto: ‘Let’s just do this’.”
 1. Trop is te veel, dus waarom gaan mensen te ver met botox? Cosmetisch chirurg: “Ook fillers zijn niet zo onschuldig”
  PREMIUM

  Trop is te veel, dus waarom gaan mensen te ver met botox? Cosmetisch chirurg: “Ook fillers zijn niet zo onschuldig”

  “Ik wil niet gemeen zijn, maar wat is er gebeurd met het gezicht van Kristin Davis?” Op Twitter raken mensen niet uitgepraat over de actrice die Charlotte speelt in de reboot van ‘Sex and the City’. Waarschijnlijk heeft ze iets te veel botox en fillers laten inspuiten, klinkt het. Cosmetisch chirurg Jan Vermeylen is voorstander van zulke rimpelbestrijders, maar waarschuwt voor overconsumptie. Hij legt uit waarom mensen tegen beter weten in niet kunnen stoppen, en wat daar de gezondheidsrisico’s van zijn.
 2. Shapewear is razend populair, maar voor hoelang nog? “Het is een belediging voor de menselijke vorm”

  Shapewear is razend populair, maar voor hoelang nog? “Het is een belediging voor de menselijke vorm”

  Nog nooit was figuurcorrigerend ondergoed zo lucratief, en dat hebben we te danken aan corona en Kim Kardashian. Maar is het nog wel van deze tijd om je lichaam een zetje te geven en je vormen weg te moffelen? Of voelt zulk ondergoed voor vrouwen juist empowering? Lingerieontwerpster Murielle Scherre, PrimaDonna-manager Vanessa De Vuyst en bodypositivityactiviste Marijne Van Boeckel doen een boekje open over de (on)zin van shapewear. “Vroeger heerste echt de dictatuur van de slankheid. Nu is het een heel ander verhaal.”
 3. Radiopresentatrice Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”
  PREMIUM

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”

  In Blankenberge beleeft JOE-radiopresentatrice Anke Buckinx (42) als tiener een heerlijke zomervakantie. Ze is elf en tot over haar oren verliefd op Kevin. “Ik voelde vlinders voor de allereerste keer”, bekent ze in deze brief aan hem. Ze schrijft eerlijk wat ze nog meer voelde en vooral: wat ze nog had moeten zeggen. Want de twee zagen elkaar, tot Ankes spijt, nooit meer terug. Al krijgt ze op een dag wel post van hém. “Het was een Hallmark-kaart, met beertjes op...”