Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Soloseks kan je immuunsysteem een boost geven.” Experts delen 15 eyeopeners uit hun vakgebied

Een smoothie is net zo gezond als een glas cola. Slechte slapers moeten dringend stoppen met vroeger in bed te kruipen. En wist je dat masturberen goed is voor je immuniteit? Omdat je nooit te oud bent om bij te leren, delen vijftien experts eyeopeners uit hun vakgebied. Pas deze inzichten toe, en je gaat gelukkiger, gezonder en onbezorgd door het leven. “Dat je dingen mist in een monogame relatie, is perfect normaal.”

 1. “Door de juiste dingen te eten, daalt je kankerrisico tot 50%.” Expert geeft 15 tips om langer jong en gezond te blijven
  PREMIUM

  “Door de juiste dingen te eten, daalt je kankerrisi­co tot 50%.” Expert geeft 15 tips om langer jong en gezond te blijven

  We worden steeds ouder, maar niemand wil z’n laatste dagen slijten in een rusthuis, zo levendig als de sanseveria op het raamkozijn. Prof. Reginald Deschepper onderzocht daarom of we het verouderingsproces kunnen omkeren. Zijn conclusie: absoluut. En kleine dingen, zoals suiker schrappen of meer bloed doneren, hebben een grote impact. Hij vertelt met welke ingrepen we fit blijven en chronische ziektes of kanker kunnen voorkomen. “Krachttraining is echt ideaal voor extra energie.”
 2. COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smartschool: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”

  COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smart­school: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”

  Elke ouder kent net als journalist Jeroen het online platform Smartschool. “Berichtendiarree”, noemt hij het. Let op: Jeroen is geen slechte vader en ook niet tegen een leerlingenvolgsysteem (denkt hij). Maar moeten we niet érgens de grens trekken, vraagt Jeroen zich af. “Ik begin te geloven dat elk scheetje dat zich een weg zucht door de schoolgangen een Smartschoolalert kan zijn.”