Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Smeer jij al ceramiden of elektrolyten? Onze beautyredactrice helpt je de nieuwste termen te begrijpen

Van ceramiden en postbiotica tot yuzu en marinated make-up. Het lexicon uit de beautywereld begrijpen is mogelijk nog moeilijker dan een nieuwe taal leren. Onze beautyredactrice legt haarfijn uit wat al die nieuwe termen en producten betekenen, en welke je écht nodig hebt. “Dit product is ideaal voor wanneer de winter eraan komt.”

 1. COLUMN. Jeroen heeft hét gesprek met zijn tienerzoon. “Hij viste mijn penisring op uit een mandje”

  COLUMN. Jeroen heeft hét gesprek met zijn tienerzoon. “Hij viste mijn penisring op uit een mandje”

  Je maakt het maar mee als ouder: je kind vist een seksspeeltje op en wil er daarna àlles over weten. Jeroen maakte het mee met zijn 13-jarige zoon. Op vijfjarige leeftijd zette ook hijzelf zijn vader ook onder druk al zwaaiend – met een gebruikt nota bene – condoom. Geen ouder die er aan ontsnapt. Maar hoe pakt Jeroen het aan? “‘Papa, masturbeer jij vaak?’ Moet ik ook daar nog een antwoord op verzinnen?”
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Je broek laten openstaan is cool: “Ook curvy mannen en vrouwen claimen de trend”

  Je broek laten openstaan is cool: “Ook curvy mannen en vrouwen claimen de trend”

  “Je vogeltje gaat vliegen”, zou onze eerste reflex zijn. Maar laat die uitspraak maar achterwege als je een tiener ziet wiens broek openstaat. Geen teken van nonchalance, noch van een te zware maaltijd die werd gegeten, wel een zeer bewuste zet. Want wie zijn jeans niet dichtknoopt, maakt een modestatement. “Voel je niet slecht als je broek niet past. Laat hem openstaan en je ziet er sexy en cool uit.”