Exclusief voor abonnees

SLOT. Het leven zoals het is - het Zeepreventorium: “Liefde als medicijn, dat zien de pijnpatiënten wel zitten”

Ravotten en spelletjes op het strand. Dat kan alleen maar gezond zijn, denk je dan, maar voor sommige patiënten voelt dat aan als een zware inspanning. Jonas (uiterst links op de foto): "Ik heb al zes jaar pijn. Als ze mij hier niet helpen, dan... Dit is niet vol te houden."
Jan De Meuleneir/Photo News Ravotten en spelletjes op het strand. Dat kan alleen maar gezond zijn, denk je dan, maar voor sommige patiënten voelt dat aan als een zware inspanning. Jonas (uiterst links op de foto): "Ik heb al zes jaar pijn. Als ze mij hier niet helpen, dan... Dit is niet vol te houden."
Vakantie is de zaligste tijd van het jaar voor veel kinderen. Maar is dat ook zo in het Zeepreventorium in De Haan, waar ze met een lach en een traan samen vechten tegen een chronische aandoening? Reporter STEVEN SWINNEN en fotograaf JAN DE MEULENEIR volgen hen deze zomer in hun strijd.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.