Rechts: neuroloog Steven Laureys.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: neuroloog Steven Laureys. © Pexels / Tessa Kraan

Slechte concentratie? Misschien heb je ‘brain fog’. Neuroloog: “Je levensstijl heeft een invloed”

Ben je tijdens een gesprek weleens de draad kwijt? Vergeten wat je wilde doen eens je de kamer binnenwandelt? Raakt dat nieuwe boek maar niet uitgelezen? Mogelijks heeft dat beestje een naam: brain fog, of hersenmist. Twee neurologen leggen uit wat je dat wazige gevoel in je hoofd geeft én hoe je het kunt verhelpen. “Het is een stoornis in je werkgeheugen.”

 1. Onderzoek wijst uit dat ‘mombrain’ echt bestaat: hoe verandert het brein tijdens een zwangerschap?
  PREMIUM

  Onderzoek wijst uit dat ‘mombrain’ echt bestaat: hoe verandert het brein tijdens een zwanger­schap?

  Dat een zwangerschap een serieuze impact heeft op het lichaam hoeven we je niet te vertellen. Maar die periode laat ook een invloed op je hersenen na, tonen Nederlandse onderzoekers aan. Van zwangerschapscravings en hopeloze vergeetachtigheid tot een andere persoonlijkheid: dit verandert er eens je mama wordt. “Hoe sterker de band met je baby, hoe meer verandering er te zien is in je hersenen.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.