V.l.n.r.: Bo, Jade, Monique en Jeremy.
Volledig scherm
V.l.n.r.: Bo, Jade, Monique en Jeremy. © Photonews: Florian Van Eenoo / Xavier Piron

Slapen met een knuffel? Deze 4 volwassenen doen het nog altijd: “Als ik alleen thuis ben, zit hij mee aan tafel”

Wanneer een kind gaat slapen, is dat meestal met een knuffel onder de arm. Naar dromenland zonder? Geen sprake van. Maar niet alleen voor kinderen betekent een knuffel in hun slaaproutine veel. Ook voor sommige volwassenen. Monique (37), Jade (26), Bo (37) en Jeremy (26) slapen nog elke avond met een knuffel. “Ik zou hem zelfs in een gouden kistje willen stoppen.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wijnen in de westhoek of de hoogte in in Hoogstraten: 4 uitstapjes in eigen land om met z'n tweetjes te doen

  Wijnen in de westhoek of de hoogte in in Hoogstra­ten: 4 uitstapjes in eigen land om met z'n tweetjes te doen

  Quality time met je bestie, kind(eren) of partner verdiept jullie band. En om te genieten met de grote G hoef je het niet altijd ver te gaan: ons land bezit héél wat verborgen parels. Je hoeft ze niet zelf te gaan zoeken, wij stelden voor jullie enkele pasklare uitjes samen. Van activiteiten tot niet te missen hotspots - maak er anders meteen een weekendje van? “Eenmaal aangekomen doe je je tegoed aan een gigantische omelet. Zo een waar je dagen mee gegeten hebt.”
 3. Waarom is het zo moeilijk om antidepressiva af te bouwen? Ann en Eveline getuigen. “Ik was doodop”
  PREMIUM

  Waarom is het zo moeilijk om antidepres­si­va af te bouwen? Ann en Eveline getuigen. “Ik was doodop”

  “Zonder medicatie viel ik van de hoogste high in het diepste dal. Het leek alsof ik niks nog positief kon bekijken.” Eveline en Ann ervaarden, net als zangeres Selah Sue, hoe moeilijk het is om te stoppen met antidepressiva. En toch wagen 1,2 miljoen Belgen zich eraan, soms sneller dan nodig, zegt prof. Stephan Claes. Hij legt uit wat de pillen doen met je op lange termijn en hoe je stopt zonder weer in het dal te belanden. “De dokter zei dat ik ze mijn hele leven zal moeten slikken.”