Papa’s Pieter Declercq en Jonathan D’Hondt
Volledig scherm
PREMIUM
Papa’s Pieter Declercq en Jonathan D’Hondt © rr / Trien Byttebier

Single papa’s over vaderen in je eentje: “Ik wéét dat ze ooit zal vragen: ‘Waarom heeft mama mij verlaten?’”

Van de een op de andere dag valt je partner weg, de moeder van je kinderen, en sta je er als papa alleen voor. Het was het plan niet, maar je moet door. Pieter Declercq en Jonathan D’Hondt maakten het mee, elk op hun eigen manier. Beiden vertellen over het parcours dat ze als single papa afleggen. “Dat ik mijn lief kwijt ben, is hard. Dat mijn dochtertje zonder haar moeder verder moet, daar heb ik het veel moeilijker mee.” 

  1. Nooit honger in de ochtend? Voedingscoach: “Dat is geen positieve zaak”

    Nooit honger in de ochtend? Voedings­coach: “Dat is geen positieve zaak”

    Je hebt deluxe ontbijters en je hebt zij die tot de middag met een tas zwarte koffie verzadigd zijn. Dat laatste is een probleem, zegt voedings- en wellnesscoach Marisa Hope. Ze ziet het als een signaal dat je lichaam het moeilijk heeft: je hebt te veel stress. Kan, zegt diëtiste Celien Rombouts. Maar er is veel meer. Ze legt uit of we in de ochtend wel of niet moeten ontbijten en hoe je die stress aanpakt.
  2. ‘On adventure with dad’: Belgische vader brengt boek uit met hilarische opvoedingstips voor papa’s (in spe)

    ‘On adventure with dad’: Belgische vader brengt boek uit met hilarische opvoedings­tips voor papa’s (in spe)

    Met zijn Instagrampagina ‘On adventure with dad’ wist Kenny Deuss, papa van Alix (3) en Aster (1), wereldwijd al 450.000 fans te verzamelen. En sinds vandaag zijn z’n hilarische (bewerkte) beelden over het vaderschap ook in boekvorm verkrijgbaar. De Antwerpenaar deelt met ons zeven gouden — en nogal creatieve — opvoedingstips voor (toekomstige) vaders: volg ze op eigen risico.