Ga naar de mobiele website
^ Top

Zo veel (of weinig) calorieën verbrand je tijdens de seks

Thinkstock
"Het is zondag dus hoeven we vandaag toch niets te doen. We kruipen terug de lakens in en we vrijen tot de noen", zingt Clouseau in 'Anne'. Het moet gezegd: dat is een ambitieus voornemen van Koen. Daar moeten toch heel wat calorieën bij verbrand worden? Of niet?

We moeten je helaas teleurstellen: seks mag dan nog zo actief lijken, het is geen goede vervanger voor je sportsessie. Het verbrandt zelfs bedroevend weinig calorieën. Een recente studie berekende dat een vrijpartij amper meer dan 100 kcal verbruikt, en dan hebben ze het enkel over de man. De vrouw komt amper aan 69 kcal. Waarom een man meer verbruikt? Omdat hij doorgaans groter en zwaarder gebouwd is, en dus meer energie nodig heeft om dezelfde activiteit uit te voeren. En daarnaast is de kans ook groter dat de man de 'actieve' rol toebedeeld krijgt tijdens de seks.

En zelfs die cijfers zijn waarschijnlijk overdreven, want de gemiddelde vrijpartij bij de testpersonen duurde 25 minuten. Op een zondag als vandaag kunnen we daar nog inkomen, maar in de realiteit rapporteren andere studies dat we gemiddeld maar aan zes minuten komen. Afvallen zal je er dus zeker niet van doen.

Dat wil echter niet zeggen dat seks nergens goed voor is. Regelmatig in bed duiken met je partner verlaagt de kans op verschillende kankers en heeft een aangetoond voordeel voor de mentale gezondheid. Daarnaast ga je er ook beter van slapen. En als je écht wat meer kcal wil verbranden, ga dan op zoek naar wat uitdagendere posities. Eens bovenaan plaatsnemen zal al een stuk meer uithouding vergen.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Hertog Jan

  Daarom dat er zo veel dikke mannen zijn :-)

 • Van West Yves

  Zo is dat senne205..ik kon het zelf niet beter verwoorden.

 • senne205 .

  Het is het trainen van je buikspieren etc dat helpt aan seks. Je gaat bij dagelijkse seks je spiermasse nog altijd deels vergroten waardoor je lichaam meer kcal verbrand tijdens een werkdag hoe meer spiermassa hoe meer kcal je doorgaans verbrand in de dag. Powertrainen verbrand ook geen kcal maar je zal jezelf na paar weken wel zien vermageren door de toegenomen spiermassa. Afvallen is niet enkel kcal verbranden. Grootte fout bij veel mensen.

 • Marc Geerts

  Wat een gezever weer en dat op een zondag morgen. Ik kruip terug in mijne nest en alleen. 0 cal verbruik dan ?

Meld een bug