Zo overleef je Kerstmis als vrijgezel

Getty Images
Hand in hand door de sneeuw wandelen, samen kijken en luisteren naar romantische films en muziek, op bezoek gaan bij familie ... Voor koppels zijn de feestdagen echt dé tijd van het jaar, terwijl ze voor heel wat vrijgezellen niet snel genoeg voorbij kunnen zijn. Hier 7 dingen hoe je makkelijker de overgang van oud naar nieuw overleeft.

1. Kijk niet naar 'Love, Actually' (of andere romantische films)

Ze zullen de film uitzenden, dat doen ze altijd, en je zal ernaar willen kijken. Geef niet toe aan die drang, want je zal de traantjes niet kunnen tegenhouden en je wentelen in zelfmedelijden. In 'Love Actually' is iedereen te verliefd, te knap en eindigt alles te goed, net zoals in andere romantische films. Als je toch niet kan weerstaan, onthou dan dat het maar een verhaal is, en dat het echte leven nooit zo romantisch is. Ik herhaal: nooit!

2. Zet je gsm uit als je dronken bent

Als je een glaasje te veel op hebt, is het een goed idee om je gsm te verstoppen of uit te zetten. Dat de verleiding om je ex te bellen of zielige sms'jes te sturen behoorlijk groot is als je dronken bent, hoeven we je immers vast niet meer te vertellen. Het uitstorten van je hart zal je geen beter gevoel geven, maar enkel spijt als je opnieuw nuchter bent.

3. Stalk je exen niet op Facebook

We weten allemaal dat het Facebook-profiel van je ex in de gaten houden een slecht idee is, zéker als je slecht voelt. Jaloezie is het pijnlijke, maar logische gevolg als je de kerstfoto's van hem met zijn nieuwe vriendin ziet verschijnen. Niet kijken (of zelfs defrienden) is dus de boodschap!

4. Luister niet naar romantische kerstliedjes

De radio is de volgende weken verboden terrein, want je wil echt niet geconfronteerd worden met klassiekers zoals 'All I Want for Christmas Is You' en 'Baby It's Cold Outside'. Zet liever wat goede oldskool rockmuziek op, zodat je je kan uitleven.

5. Cancel geen kerstdiners

Als je op dit moment niet in een relatie zit, of niet aan het daten bent, ga dan toch naar dat ene feest van je tante of die kerstborrel op het werk. Je weet nooit wie je er zal ontmoeten.

6. Eet, drink en geniet

Uiteraard met mate. Niemand houdt van een emotionele dronkaard. Maar eet naar hartenlust, drink dat glaasje wijn, neem dat plakje cake, dat koekje, of zelfs zeven. Geniet van de dingen die je op dit moment gelukkig maken of je beter doen voelen. In januari kan je je, net zoals alle anderen, een nieuw fitnessabonnement aanschaffen.

7. Laat je kerstversiering hangen

Als iedereen op bezoek geweest is, heb je waarschijnlijk de drang om je kerstboom, lichtjes of slingers meteen weg te halen. Toch is dat geen goed idee, want het is belangrijk dat je toch wat van de kerstsfeer blijft genieten.

Vergeet niet dat de feestdagen niet alleen bedoeld zijn voor koppels, maar dat ook jij gerust mag feesten met je vrienden en familie!