Wereldprimeur: getrouwd lesbisch trio verwacht baby

Doll, Brynn en Kitten Young beweren dat op de hele aarde maar een getrouwd lesbisch trio rondloopt. Doll en Brynn Young uit het Amerikaanse Massachusetts waren al 2,5 jaar samen toen ze besloten er een derde partner bij te nemen. Ze ontmoetten de 27-jarige Kitten via een gespecialiseerde website en de relatie ging zo goed dat het trio vorig jaar in het huwelijksbootje stapte.

Massachusetts was de eerste staat in de Verenigde Staten om het homohuwelijk legaal te maken, maar polygamie is er niet toegelaten. Hun huwelijk wordt dus niet officieel erkend, maar de drie zeggen dat ze het wel echt met elkaar menen. Brynn legt de bijzondere band tussen de drie vrouwen uit: "In onze ogen zijn we getrouwd, we hebben gespecialiseerde advocaten het papierwerk in orde laten brengen, zodat onze bezittingen eerlijk verdeeld worden. Ik heb gehuild toen Doll en Kitten samen naar het altaar met hun vaders zag wandelen. Op onze trouwdag hebben ze eerst elkaar gekust en dan was ik aan de beurt."

Het trio slaapt in een bed, soms hebben ze seks met zijn drieën en soms in paartjes. Kitten raakte enkele maanden geleden zwanger via ivf met sperma van een anonieme donor. "We wilden alle drie kinderen en een gezinnetje stichten. Ik zou graag een voltijdse mama zijn, daarom ben ik degene die het kind draagt. Samen willen we het stigma rond polygamie doorbreken en aan de wereld bewijzen dat het een aanvaardbare vorm van liefde is. We krijgen met heel wat vooroordelen af te rekenen, we gaan in tegen wat de maatschappij normaal noemt. Ik hoop dat ons kind zich vrij zal voelen om te doen wat hij of zij wil. Als trio zijn we niet wat de maatschappij als normaal beschouwd. We zijn mensen die proberen een leven te leiden dat het beste is voor ons en we verdienen dezelfde rechten als anderen."