We worden minder vaak verliefd op een collega

Love work colleagues
Getty Images Love work colleagues
1 op de 10 Belgische werknemers was al eens verliefd op een collega, 6% kuste al iemand op het werk en 7% ging nog een stapje verder. Nochtans is er minder romantiek op de werkvloer dan vroeger.

In 2016 gaf een kwart van de werknemers toe al gevoelens te hebben gehad voor een collega, vandaag is dat 10%. Een vijfde had destijds al geflirt of gekust met een andere werknemer, vandaag is dat 9% en 6%. Vier jaar geleden dook 15% met een collega onder de lakens, nu is dat nog maar de helft daarvan. Wellicht heeft een betere omkadering (met meer regels) en een grotere terughoudendheid na #metoo daar mee te maken. Opvallend: leidinggevenden en werkgevers hebben tot twee keer méér intieme contacten met collega's, blijkt uit de enquête van Tempo-Team bij 2.050 werkgevers en -nemers.

De meesten hebben met dat geflirt geen probleem en verdragen het als collega's onderling een relatie beginnen (68%), de baas is minder begripvol (55%). De helft van de werknemers én werkgevers gelooft wel dat verliefdheid op de werkvloer vooral tot problemen leidt.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • emiel wouters

  Dat is normaal. Als je enkel aan prestige en geld denkt, is er geen reden om een (andere) relatie te hebben. De afgunst die ontwikkeld slaat dan direct om in verdeel en heers. Zelf al heb je een (goede) relatie, deze zal er ook onder lijden. En vechten hiervoor is moeilijk. scheiden zou blijkbaar de gemakkelijkste oplossing zijn?

 • Wendy Vandereyken

  Logisch, want het is feitelijk verboden om op een collega verliefd te worden sinds #metoo, laat staan tussen de lakens te duiken. Voor je het weet heb je een klacht voor grensoverschrijdend gedrag aan je been. Dus dan maar naar.... je weet wel ;-)

 • Roland Verhoeven

  je moet wel gek zijn, als tussen de carriere canapé en de #metoo als ze hun zin niet krijgen 15% oprechte zijn heb je al geluk...

 • Jan hertogs

  De trend zal zijn....geen koppels meer en zeker geen langdurige relaties meer.