Wat ons echt aantrekt in oudere mannen

Thinkstock
Door celebs als Madonna en Jennifer Lopez is het tegenwoordig hip om een 'toyboy' te hebben, maar toch zijn er nog steeds meer vrouwen die op oudere mannen vallen. Maar wat maakt hen nu zo aantrekkelijk?

Uit een enquête van Lovestruck.com blijkt dat veel vrouwen (38 procent) een man kiezen die drie jaar ouder is dan zijzelf. Bij anderen gaat het echter nog veel verder. Een recent voorbeeld is Mary-Kate Olsen, die tegenwoordig een relatie heeft met de 16 jaar oudere Olivier Sarkozy (de halfbroer van ex-president Nicolas).

Wereldkennis
De voornaamste reden die vrouwen daarvoor geven, is de volwassenheid van die oudere mannen. "Maar er zijn ook heel wat andere redenen voor die aantrekkingskracht", zegt relatie-experte Jenni Trent Hughes. "Tegenwoordig willen vrouwen veel vroeger een succesvolle carrière, denk maar aan Mary-Kate, en zijn ze op zoek naar een man die op hetzelfde niveau zit."

Olivier Sarkozy en Mary-Kate Olsen op een basketbalmatch in New York
photo_news Olivier Sarkozy en Mary-Kate Olsen op een basketbalmatch in New York

Daarnaast vinden veel vrouwen dat een oudere man rijper is en al meer wereldkennis heeft, waardoor hij hen veel kan bijleren. "Bovendien ondervinden jonge vrouwen ook minder druk bij het daten met een oudere man en is de competitie minder groot", stelt Hughes.

Levensfase
Maar hoewel er steeds vaker leeftijdsverschillen zijn, blijven daar vooroordelen over bestaan. "Om één of andere reden denken we altijd dat een jong meisje financieel voordeel haalt uit haar relatie met een oudere man, of dat er sprake is van een problematische relatie met haar vader. Dat is natuurlijk nonsens."

Hughes gelooft dat relaties niet gebaseerd zijn op leeftijd, maar wel op de levensfase waarin je je bevindt. "Als je dezelfde waarden deelt, dan maakt het niet uit hoe groot het leeftijdsverschil is. De sleutel tot een succesvolle relatie is de overeenstemming in kernwaarden en kijk op het leven, want die blijven altijd gelijk", aldus de relatie-experte.

Ook Jay-Z is 12 jaar ouder dan vrouwlief Beyoncé
AP Ook Jay-Z is 12 jaar ouder dan vrouwlief Beyoncé