Wat je nog niet wist over condooms

Shutterstock
We kennen de kleine rubbertjes allemaal. Maar hoewel we ze op regelmatige basis gebruiken, herbergt de wereld der condooms nog een heleboel geheimen voor ons. Wist je bijvoorbeeld dat ze vaak gebruikt worden in het leger (voor iets anders dan seks)? Of dat ze echt goéd zijn voor je vagina?

1. Condooms maken seks zo'n 10.000 keer veiliger. Ja dat lees je goed, 10.000 keer.

2. Rotstekeningen in het Franse Combarelles tonen aan dat condooms zelfs al gebruikt werden in 13000 voor Christus. Op de taferelen is een man te zien die zijn penis bedekt met iets dat op een condoom lijkt, waarschijnlijk vervaardigd uit de blaas, huid of ingewanden van een dier.

3. Op zoek naar fantastische waterbalonnen of een kampeertripje gepland maar geen waterbidonnen meer? Pak wat (extra) condooms mee, die dingen kunnen namelijk 1 tot 2 liter water houden.

4. Charles Goodyear, ook bekend als de man naar wie de bekende autobanden vernoemd zijn, had een patent op condooms. Rubber is rubber, toch?

5. Niemand is 'te groot' voor een condoom. De XL-maten zijn niet meer dan een marketingtruc.

6. Ook condooms hebben een houdbaarheidsdatum. Je kan ze ongeveer 4 jaar bewaren op een droge plaats (dus niet in je broekzak).

7. Condooms hebben een foutmarge van zo'n 18%. Een aantal redenen waarom het condoom niet beschermt, zijn het fout aanbrengen, te weinig vocht waardoor het scheurt en het verwijderen van het condoom voor de ejaculatie.

8. Ja hoor, condooms zijn goed voor de gezondheid van je vagina! Condooms beschermen niet alleen tegen ziektes, ze zorgen ook voor 'goede' bacterieën waardoor je minder snel vaginale infecties krijgt.

9. Ook in het leger gebruiken ze condooms, en niet alleen voor seks. Zo kunnen condooms helpen om bloedingen te stoppen en verhinderen ze dat er vuil in wondes komt. Ook worden ze soms gebruikt als noodoplossing wanneer er geen handschoenen voorhanden zijn of trekken de soldaten ze over de loop van hun geweer getrokken zodat zand of ander vuil de loop niet kan verstoppen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels