Exclusief voor abonnees

Walter: “De herinnering aan haar lippen had 35 jaar in mijn onderbewuste liggen wachten”

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en liefde

Shutterstock
Iedereen heeft weleens zo'n moment waarop hij denkt: hoe zou het toch met die allereerste jeugdliefde zijn? Walter (50) besloot om het eens te checken, gewoon voor de lol. Het werd een grapje met verregaande gevolgen.

“Ik was 13 toen ik verliefd werd op een meisje in het dorp. Ik ontmoette haar in het zwembad, waar ik me gedroeg als zo'n irritant spierballenkereltje dat haar bal afpakte in het water. Later zag ik haar weer tijdens de dansles waar onze ouders ons naartoe stuurden. Het werd iets tussen ons, kennelijk had de 'afpaktruc' gewerkt en samen gingen we vaak naar de duinen waar genoeg stille plekken waren om elkaar te ontdekken. We kusten zoveel dat we er rode kinnen van kregen en ik dacht met het brein van een jongen van 13 dat dit voor altijd zou zijn. Tot ze me uitnodigde op haar verjaardag. Ik durfde niet. Al haar vriendinnen zouden daar zijn en ik kende hen niet. Als ik haar thuisbracht, zette ik haar altijd een beetje verderop af, ik was zelden bij haar binnen geweest. Dus ik zei dat ik niet kon die avond. Ze was boos en maakte het uit en we raakten elkaar uit het oog.”

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Delcroix Jean-Pierre

  Ik had veel eerste jeugdliefdes. Zou moeilijk zijn om nu nog te kiezen juist zoals vroeger.

 • liesbeth donckers

  Mensen moeten zich bewust worden van hun onbewust zijn, pas dan krijgt men het leven wat men diep van binnen wil. Mooi !

 • Marc Vernimmen

  Een prachtig verhaal en zelf denk ik ook wel eens aan hoe zou het zijn met die of die

 • Regine De Brouwer

  Ik was 14 toen ik mijn eerste vriendje had we reden samen naar school .Ik moest het gedaan maken omdat ik te jong was ..Nog soms zie ik na 35 jaar zijn vader terug en doe nog altijd de groetjes ..Hij blijft in mijn gedachten al zou ik niet meer weten hoe hij er nu zou uitzien ...;-) En telkens ik het liedje hoor" your song " droom ik nog even ...even lang geleden ..

 • peter vermaelen

  Ik heb nog altijd een beetje gevoelens voor mijn jeugdliefde, ondanks de destijds erg pijnlijke breuk. En ja ik weet via via, exact waar ze woont. Maar toch laat ik haar met rust omdat ik weet dat ze gelukkiger is zonder dan met mij, plus ik heb nu ook gewoon een gezin. Liefde is soms ook gewoon, iemand durven loslaten en laten gaan.