Waarom mannen hun benen niet kunnen sluiten


"Manspreading" by Gothamist
New York heeft een probleem met haar mannelijke bevolking. Ze kunnen namelijk hun benen niet sluiten als ze gaan zitten en nemen zo veel te veel plaats in beslag in de metro. Hét onderwerp van hilariteit, maar er zit natuurlijk wel wat in. Waarom kunnen mannen eigenlijk hun benen niet gewoon sluiten?

The website Gothamist vroeg zich net hetzelfde af en trok met camera en microfoon de New Yorkse metro in. Ze voelden zittende mannen aan de tand over hun 'manspreading'.

De overheersende reactie: ongemak. Veel mannen zagen het in ieder geval niet als een probleem. "Ik probeer dat te vermijden", klinkt het bij iemand, terwijl een andere zelfs beweert zelf slachtoffer te zijn van 'manspreading'. En dat terwijl ze met hun benen allemaal redelijk wijd zitten.

De reden voor de 'manspreading' is anatomisch gezien niet heel ver te zoeken, maar toch vermijden de mannen elke verwijzing naar hun edele delen. Er durft er maar eentje aan het onderwerp te beginnen: "We hebben geen keuze, weet je? Het is anders voor een vrouw", klinkt het rond de pot draaiend.

Gelukkig is er ruimte voor verbetering, de mannen willen er in de toekomst best op letten. Maar wat is dan de aanvaardbare ruimte tussen de benen? Na heel wat meetwerk is het duidelijk dat de mannen het zelf ook niet goed weten: de afstanden variëren van 16 centimeter tot wel 45 centimeter.