Ga naar de mobiele website
^ Top

Waarom je beter geen kleren uitleent aan je vriendinnen

Thinkstock
Als je binnenkort een kledingstuk uitleent aan één van je vriendinnen, dan moet je goed in de gaten houden of ze het wel teruggeeft. In een nieuwe enquête bekende één op de drie vrouwen namelijk dat ze soms dingen leent met de bedoeling om ze daarna zelf te houden.

Voor de studie werden 1.328 vrouwen ouder dan 18 jaar ondervraagd door MyCelebrityFashion.co.uk. Op de vraag of ze wel eens kledingstukken leenden van vriendinnen, antwoordde een grote meerderheid van 91 procent positief.

Dat doen ze vooral om geld te besparen, al zijn er ook heel wat vrouwen die de kleren van een vriendin simpelweg mooier vinden dan die van zichzelf. 14 procent van de ondervraagde vrouwen bekende dan ook jaloers te zijn op de kleerkast van een bepaalde vriendin.

35 procent moest ook toegeven dat ze al eens een kledingstuk leende en het achteraf niet teruggaf, in de hoop dat haar vriendin het zou vergeten. De motivatie om dat te doen is meestal de gedachte dat het kledingstuk haar beter staat dan de vriendin in kwestie.

Dit zijn de tien meest geleende items:
1. Jurken
2. Jasjes
3. Schoenen
4. Cardigans
5. Topjes
6. (Jeans)broeken
7. Handtassen
8. Juwelen
9. Make-up                      
10. Rokjes

Meer over


Meld een bug