Ga naar de mobiele website
^ Top

Vrouw plezieren? Geef dan compliment over gewicht

De beste manier om een vrouw te flatteren is te beginnen over haar gewichtsverlies, dat onthulde onderzoek bij 2.000 Britten.

Het beste compliment is er eentje over haar troeven: zoals haar gebit, lippen, kapsel en benen. De helft van de vrouwen neemt complimentjes goed op, vier op de tien krijgen deze het liefst van hun partner. 36 procent is slecht gehumeurd doordat ze een goedbedoelde opmerking verkeerd hebben opgevat. Een vijfde denkt dat haar partner haar vet vindt wanneer ze een opmerking over hun rondingen krijgen. 14 procent begrijpt een compliment over hun make-up verkeerd, ze denken dan dat ze te veel dragen. 15 procent wordt kwaad wanneer haar partner iets zegt over haar strakke outfit, dan denkt ze dat haar jurkje te nauwaansluitend is.

Afknappers
87 procent van de mannen menen regelmatig een compliment te geven aan hun partner, tot drie keer per dag. Helaas beseffen hun geliefde dit vaak niet. 38 procent van de mannen knapt bij een vrouw af op eten dat tussen hun tanden zit. 37 procent houdt niet van vrouwen die te veel zelfbruiner aanbrengen, evenveel mannen gruwelt van overdadige make-up. Een kwart vindt een spleetje tussen de tanden een afknapper.

De beste complimentjes
1. Ben jij afgevallen?
2. Je hebt een mooie glimlach
3. Je ruikt lekker
4. Je haar zit leuk
5. Die jurk staat je
6. Die kleur flatteert je
7. Je hebt iets mooi aan
8. Je hebt mooie ogen
9. Je ziet er slank uit
10. Je bent prachtig

De slechtste complimentjes
1. Je lijkt moe
2. Ben je ziek?
3. Je ziet er goed uit
4. Je bent verdikt
5. Je bent net je vader/moeder
6. Je ziet er niet zo slecht uit als ik dacht
7. Je bent niet zo dom als je lijkt
8. Vandaag lijk je minder moe
9. Je hebt grote kenmerken
10. Je bent wel breed, niet?

Meer over


Meld een bug