Ga naar de mobiele website
^ Top

Vooral dochters zijn Moederdag vergeten

thinkstock
Moeders en dochters, twee handen op één buik? Dat kan best, maar toch zijn het de dochters die het vaakst Moederdag vergeten. Dat blijkt uit een online bevraging van Vanden Borre.

Van "Ik heb er de hele dag aan gedacht maar ben het uiteindelijk toch nog vergeten" tot "De goudvis van de zus van de vriendin van mijn dokters yogaleerkracht was weggelopen en ik moest helpen zoeken..." Excuses genoeg, voor wie Moederdag vergeten is. Dat stelt Vanden Borre vast na een korte rondvraag op Facebook, waaraan ruim 1.000 Belgen deelnamen.

Opvallend daarbij: vooral dochters vergeten hun mama te vieren: 67% tegenover 22% zonen en 11% partners. De vaakst aangehaalde reden? "Voor mij is het elke dag Moederdag", gevolgd door "geen geld" of "geen tijd". Ook krijgt broer of zus al eens de schuld "vergat mij te verwittigen", terwijl een minderheid Moederdag bewust niet viert want het is 'te commercieel'.

Om alle vergeetkoppen een tweede kans te geven, roept de elektrospecialist zondag 21 mei uit tot #SorryMamaDag. Op Facebook kon je je kans wagen op een exclusieve verwendag (ontbijtmand, make-up artist aan huis, zelfgemaakte pizzalunch voor het hele gezin...) mét cadeaupakket t.w.v. 1.000 euro.

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • CloClo

    De partner? Ha! Die zei gewoon : jij bent mijn moeder niet .... en een beetje later : zullen we nog een vierde kind nemen ?!?!!!

  • pascaline desmet

    jongens en mannen zijn niks zonder mama of vrouw....logisch! vrouwen zijn gewoon veel sterker.daarom kregen mannen spierballen want anders....kunnen we alles zelf.

Meld een bug