Exclusief voor abonnees

Vincent (44): “Ik zit met een hart vol liefde dat niks meer waard is”

LUST EN LIEFDE | Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en affectie

Shutterstock
Soms moet je tevreden zijn met wat je hebt, meende Vincent (44). Natuurlijk komt er sleet op je relatie na een jarenlang huwelijk en een kroostrijk gezin. Maar als er nooit ruzie is, blijf je toch bij elkaar? Nee, vond zijn vrouw.

“Ik was heel gelukkig in mijn huwelijk. De dagen met onze vier kinderen regen zich iedere week opnieuw op soortgelijke wijze aan elkaar en op een of andere manier stemde dat me blij. Waar anderen op zoek zijn naar hoogtepunten, of opleven wanneer zich een moment van nieuwe verliefdheid voordoet, heb ik me bij het gebrek aan pieken en dalen altijd uiterst comfortabel gevoeld. En ik dacht dat dit ook voor mijn vrouw gold. Plotselinge onderlinge aantrekkingskracht komt en gaat, maar die onderstroom van constante vertrouwdheid die je liefde zou kunnen noemen, vind ik veel interessanter.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Afra Van Heusden

  Zorg toch gewoon voor spannende pieken in uw betrouwbare veilige relatie? Experimenteer, doe gek, laat je volledig gaan.. samen ..

 • Dirk Desmet

  Een hart vol liefde, wat heb je eraan als de liefde niet of niet meer beantwoord wordt. 20 jaar na mijn scheiding zie ik mijn ex vrouw nog altijd graag omdat ik geen switch kan maken en ook niet kan verkondigen dat het niet zo is. Maar het is over, voorbij. Dan open ik na zoveel jaar mijn hart voor iemand anders waar ik echt dol op ben, maar meer dan vriendschap wil ze dan niet. Als je enkel een hart vol liefde heb, maar dat enkel kan gebruiken voor eigen gebruik, dan wordt dat hartje breekbaar.

 • Tina Colpaert

  Doe eens meer leuke dingen probeer eens iets nieuw samen met je partner ipv taxi spelen voor de kinderen elke dag want ze hebben beentjes er is openbaar vervoer en de fiets!

 • Patrick Dubois

  In deze moderne tijden bestaan geen relaties meer waar je als getrouwd koppel tot de dood samen blijft,na ongeveer 15 jaar komt er sleet op de relatie en gaat men elders ééns proeven.

 • Rudi Goossens

  Je leeft maar 1 keer. Beter geen relatie dan een slechte !!