VIDEO. #FRIYAY! Hoe je condooms gebruiken leuk maakt

Thank God it’s Friday! Koffie smaakt beter, de uren gaan sneller voorbij en het weekend lonkt. Geen betere manier om de week af te sluiten dan met een heerlijke feelgoodvideo die instant een lach op je gezicht tovert.

Even wat minder feelgoodcijfers op een rij: het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) explodeert in België. In 15 jaar is het aantal gemelde gevallen van chlamydia vermenigvuldigd met 7, dat van syfilis met 20 en gonorroe met 5. Deze sterke stijging van soa’s, vooral onder jongeren tussen 15 en 30 jaar, komt voornamelijk doordat veel te weinig landgenoten een condoom gebruiken. Uit een studie die in januari 2019 werd uitgevoerd door Ipsos bij 1.082 Belgen bleek namelijk dat meer dan 2 op de 3 Belgen in 2018 nog steeds geen condoom gebruikte. 

Om daar verandering in te brengen maakte Durex samen met mediaplatform VICE en het Nederlandse kunstenaarsduo Van Santen & Bolleurs een aantal grappige video’s waarin vruchten en groenten seks ontdekken. Een ervaren stem begeleidt hen en herinnert hen aan het belang van condooms door middel van leuke metaforen. Op het eind zijn de groenten en het fruit voorbereid om veilig te vrijen, zonder iets af te doen aan de romantiek van het moment. “Veel plezier, we beschermen je”.  

Durex