Exclusief voor abonnees

Vanavond wel schat! Hoe agendaseks de passie kan aanwakkeren

Getty Images
Zo’n 60 procent van de koppels heeft op vakantie meer seks dan thuis. Maar eenmaal de bagage opgeborgen is, duiken we weer minder de koffer in. Allemaal de schuld van onze overvolle agenda. Toch schuilt daarin de oplossing: zet seks vanaf nu op de planning.

Je gaat op reis en laat thuis: Netflix, werkdruk, deadlines, huishoudelijk werk én alle sociale verplichtingen. Plots is de to-dolijst leeg en heb je een zee van tijd: voor goede gesprekken met je partner, aanrakingen, lieve woorden en fijne momenten samen. Logisch toch dat daar seks – al dan niet on the beach – van komt?

Met een gebruind vel, een buik vol kriebels en een hoofd vol goede voornemens trekken we huiswaarts. Meer van dat, alsjeblieft! Maar helaas: op eigen bodem wachten de was, de plas en de sleur ons op. Daarom vandaag liever niet, schat. Maar morgen maak ik er tijd voor vrij, ­beloofd. Tenzij er iets anders tussen komt. Wees gerust: je bent niet alleen, zegt seksuoloog Wim Slabbinck.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Niels Vanderhoogen

  Agenda-sex het synoniem voor het op een vooraf bepaald moment geil zijn. Lieve schat op 01 augustus gaan we samen sex hebben. Maar wat als we op 01 augustus niet geil zijn?

 • dani Mertens

  Maudy inderdaad, dit is de veelgebruikte truc om de mening van een volk te doen veranderen. Mind control, gewoon de boodschap blijven herhalen in de media en het volk zal dit op den duur normaal of zelfs modern vinden. Werkt altijd.

 • maudy van leeuwen

  Wat weer opvalt is het plaatje: een gekleurde man met een blonde vrouw. Zoals steeds tegenwoordig. In iedere reclameboodschap, nieuwsbericht, zelfs boekjes over sexuele voorlichting voor kleine kinderen. Wat staat er tegen deze georkestreerde hersenspoeling als beloning voor de media, als ze dat doen of straf als ze dat eens niet zouden doen: vraag ik me af?