Exclusief voor abonnees

Vakantieliefde op de naturistencamping: “Ik was nooit op hem gevallen als ik hem met kleren aan had ontmoet”

Getty Images
Kristen en Michael troffen elkaar 33 jaar geleden op een naturistencamping. In hun blootje inderdaad.

Kirsten (50)

“Het was voor mij in de zomer van 1986 het tweede jaar op de naturistencamping in Fereyrolles. Ik dacht op de heenweg, misschien is die leuke jongen er weer, Michael uit Alkmaar. Het jaar ervoor had hij niet veel belangstelling voor meisjes, maar wie weet was hij nu veranderd. Niet dat ik al die tijd romantische gevoelens voor hem had gekoesterd, maar als 17-jarige, op vakantie met mijn gescheiden moeder, vond ik dat het tijd werd voor wat zomerseks. 

En ja, hoor, daar stond hij, op de rotsen langs de rivier de Cèze, samen met wat andere jongens en meisjes. Poedelnaakt. En ik zag meteen zijn mooie krullenhoofd, en het fraaie lichaam dat in een jaar tijd een duidelijke ontwikkeling had ondergaan. Ik was niet verlegen, noch opgewonden over het gewenste weerzien. Evenmin was ik van mijn stuk gebracht door zijn naaktheid. Ik droeg weliswaar op die naturistencamping zelf een lang wijd T-shirt tot over mijn billen, maar mijn hele jeugd had ik met ons post-hippie gezin alle zomers doorgebracht tussen blote mensen. En wat kampeerders op zogenaamde ‘textielcampings’ niet altijd begrijpen, is dat vanzelfsprekende naaktheid nooit erotiseert. Eerder juist op je gemak stelt. 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Lemmens

  In Frankrijk kan dat gebeuren, op het Belgische naaktstrand in Bredene zit meer politie als naturisten. Daar hebben ze blijkbaar wel tijd en geld voor.

 • Carlos Simonis

  George Verbeek, je hebt gelijk, het is bevrijdend om geen kleren aan te hebben. En het went snel, alleen ben ik na een paar keer mee gestopt. Vind naakte mensen gewoon niet mooi om te zien. Zal wel aan mij liggen, maar ik kon nooit aan dat idee wennen. Heeft niks met seksistisch te maken, misschien dat ik hierin wat bekrompen ben, maar ik loop liever thuis met dichte gordijnen naakt rond.

 • Fred Fourgon

  Ja sommige mensen herkennen elkaar nu éénmaal niet aan elkaars gezicht.

 • Ronny Cuypers

  Als je op zoek bent naar seks dan zitten kleren alleen maar in de weg. Logisch toch dat zij hem liever naakt had.

 • George Verbeek

  Naturisme is gewoon supergezellig en aangenaam. Probeer het eens. Erg bevrijdend om zonder kleren te lopen. Kan het enkel aanraden, was een ontdekking. Enkel mensen die onzeker zijn of gevangen zitten in preutse en perverse gedachten kunnen het niet, maar voor de rest is het even 5 minuten wennen en daarna ben je blij de stap te hebben gezet!