Ga naar de mobiele website
^ Top

U bent man? Dan betaalt u meer voor uw koffie in dit eetcafé

EPA
Een veganistisch eetcafé in Melbourne heeft een 'man tax' in het leven geroepen. Eén week per maand betalen mannen 18 procent meer voor hun koffie of lunch.

De maatregel veroorzaakte een storm op sociale media, maar Handsome Her, zoals de zaak heet, zegt met de actie een goed doel na te streven. Op deze manier willen de uitbaters de aandacht vestigen op de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Mannen verdienen in Australië gemiddeld zo'n 15 à 19 procent meer dan vrouwen. 

De hogere prijzen staan een week per maand aangeduid op een krijtbord, maar zijn niet verplicht, zeggen de uitbaters. "Als mensen zich er niet goed bij voelen om meer te betalen, gaan we hen niet buitenzetten. Het is gewoon een mooie kans om iets goeds te doen."

Maar tot dusver zou nog niemand geweigerd hebben het hogere bedrag te betalen.

EPA
EPA
EPA15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • . .

  Mieke dan moeten die vrouwen die niet tevreden zijn met hun lagere verloning ook maar gewoon een andere baan zoeken eh

 • Eduardo Van hoyweghen

  Daar zullen ze zeker geen unia hebben

 • Thomas Willy

  Er is geen loonkloof

 • M Haaren

  Al dat gezever over vrouwen die minder verdienen dan mannen: niet als ze dezelfde job doen, ze doen gewoon een ander job, dan is dat toch normaal dat het loon verschilt

 • Thorgal Aegirsson

  Schandalig, pure discriminatie, wanneer gaan we van de werkkloof spreken? Als we dan toch veralgemenen zie ik dat mannen meer uren kloppen, meer gefocused zijn en zich meer engageren.

Meld een bug