Tindertips: zo vind je een goede partner op de datingsite

Thinkstock
Goede voornemens, Valentijn in het verschiet: januari is steevast een geweldige maand voor datingapps als Tinder. Maar een goede partner vinden tussen al die mannen zonder bindingsplannen, is geen sinecure. Wij vroegen enkele tips aan een rasecht Tinderkoppel.

Lynn en Jeroen leerden elkaar anderhalf jaar geleden kennen via Tinder. Intussen wonen ze gelukkig samen. Ze geven elk drie tips om het kaf van het koren te scheiden en een degelijke date te vinden op de datingapp.

Jeroen:
1. Gebruik foto's die schoonmoeder-proof zijn. Hoe onweerstaanbaar je ook bent, vrouwen op zoek naar een vaste relatie zitten niet te wachten tot jouw blote bast op hun schermpje verschijnt. Bovendien bestaat het risico dat ook mede-studenten en collega's in jouw Tinderwereld tevoorschijn komen.

2. Probeer zo snel mogelijk enkele raakvlakken te hebben om het gesprek gaande te houden, zonder daarbij te liegen over je eigen interesses. Wees geïnteresseerd in je gesprekspartner.

3. Probeer niet zo snel mogelijk de andere te overtuigen om af te spreken; dat schrikt nogal af. Wees ook niet te jaloers of bezitterig: op Tinder is de kans groot dat je gesprekspartner ook met anderen praat. Geduld is een mooie deugd!

Thinkstock

Lynn:
1. Probeer je niet in bochten te wringen om interessant over te komen, want dat kan je op termijn toch niet volhouden/waarmaken. Eerlijkheid duurt uiteindelijk het langst.

2. Voor de mannen: wees creatief en trek je stoute schoenen aan. Zelfs de meest geëmancipeerde vrouw kan een ondernemende man appreciëren. Een goed gevoel voor humor is daarbij zeer belangrijk, maar het moet wel origineel zijn. Niemand vindt die clichématige openingszinnen echt leuk.

3. Als je het serieus meent, schakel dan over naar andere manieren van communicatie, zoals Facebook of sms. Tinder is goed om mensen te leren kennen, maar niet om op te blijven hangen.