Tinder in het echt: nieuw datingconcept matcht singles 'wetenschappelijk' aan elkaar

Decoster/RV
Twee Limburgse ondernemers lanceren een nieuw datingconcept. Tijdens het event 'Singleshift' worden tweehonderd singles 'wetenschappelijk' aan elkaar gematcht. Dat gebeurt met de hulp van hogeschool PXL. 'Singleshift' vindt plaats op 11 (43-55 jaar) en 18 november (32-45 jaar) in een kasteel in Zottegem. Je kan nu al inschrijven.

De twee ondernemers, Brenda Gysens en Ronnie Bernaards, leerden elkaar zelf ook kennen via een datingplatform. De virtuele chat zag er veelbelovend uit en het hele plaatje leek te kloppen. Tot ze overgingen tot een live ontmoeting... en de liefdesvonk niet oversloeg. Daarom sloegen ze de handen in elkaar om een concept op poten te zetten dat net uitblonk met een persoonlijke toets. En zo werden Brenda en Ronnie geen liefdespartners maar wel zakenpartners.

36 kandidaten
Zo ontstond SingleShift: een live ontmoetingsevent waar 100 single vrouwen en 100 single mannen elkaar ontmoeten. Elke single gaat in direct gesprek met 36 potentiële kandidaten die vooraf wetenschappelijk aan hem of haar gematcht zijn. Dit gebeurt met behulp van onderzoekers van Hogeschool PXL uit Hasselt die een tool ontwikkeleden om dates te visualiseren en feedback te verzamelen. Elke SingleShifter vult bij inschrijving een vragenlijst in over zichzelf, waarmee de applicatie dan aan de slag gaat.

Speciale klik

"Er bestaan al veel initiatieven voor singles en er zijn veel online datingmogelijkheden, maar wij wilden terug naar 'de basics'. Die eerste persoonlijke ontmoeting, elkaars energie aanvoelen. De eerste indruk, het oogcontact, een aanraking, ... zijn tenslotte doorslaggevend om te weten of er die speciale klik is met iemand. SingleShift is trouwens zo opgezet dat ongemakkelijke momenten en stiltes worden vermeden. We mikken op een ongedwongen sfeer en gewoon een leuke avond met hopelijk veel fijne ontmoetingen", aldus Brenda Gysens.

Tinder in het echt
"Als we volzet zijn, dan organiseren we het event ook op een tweede datum. Niemand gaat dus verloren. Onze vragenlijst bestaat uit meerkeuzevragen en schaalvragen. Het duurt ongeveer 20 minuten om deze 60 vraagjes te beantwoorden. De wetenschappers van PXL gaan hier dan mee aan de slag. Zij hebben ervaring met marktonderzoek en matchingmodellen. Zelf werk ik ook vaak rond psychologie, dus ook dat aspect komt erbij. Het Tindergehalte schuilt vooral in het achteraf aangeven of de andere persoon wel of geen goede indruk heeft gemaakt. Pas als het licht door beide partijen op groen staat, zullen ze via onze webapplicatie gematcht worden en worden gegevens zichtbaar. We kozen ervoor om het event in Oost-Vlaanderen te organiseren, omdat daar de meeste singels zitten. Idealiter komt er later in elke provincie één event." 

Meer informatie op www.singleshift.be.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Waarom altijd computers en programmas nodig om tegen iemand te praten?? Stap op iemand af en ga een gesprek aan, is dat nu zo moeilijk geworden??? Als ge al moet beginnen betalen voor een babbeltje alwel er zal nog veel eenzaamheid voorkomen dan !!!!

 • Karine 1974

  Ik ben een vrouw van 43. Ik wil niet iedereen over dezelfde kam scheren maar ik ga toch liever om met mannen die iets jonger zijn. In dit concept is dit niet mogelijk. En ik kan evengoed gekoppeld worden aan iemand van 55. Ik zal vijf jaar geduld moeten hebben :)

 • paul van de velde

  Weer een stel dat op korte termijn rijk wil worden.

 • venus delta

  Mijn analyse: als je nu zelfs al computers nodig hebt om iemand aan te trekken ben je gewoon niet aantrekkelijk genoeg ;)

 • Marijke de vlieger

  Mijn intresse was onmiddellijk gewekt .. tot ik spijtig genoeg het inschrijvingsgeld zag ... Wel een leuk concept ..