Tien redenen waarom Valentijn beter is als single

thinkstock
Geloof het of niet, maar het is een zegen om vrijgezel te zijn op Valentijn. We geven je alvast tien redenen om niet te treuren op de (commerciële) dag van de liefde.

1. Je kan jezelf verwennen
Het is dé dag bij uitstek om de persoon die je het liefste hebt te verwennen. Uiteraard ben jij die persoon zelf. Geef nu toe, een mooie kans om jezelf eens in de bloemetjes te zetten.

2. Geen geforceerde romantiek
Prijs jezelf gelukkig dat je niet geforceerd romantisch moet doen. Valentijn is de dag waarop koppels willen laten zien hoe verliefd ze wel zijn. Weinig natuurlijk, toch?

3. Je spaart geld uit
Een Valentijn zonder cadeautje gaat toch niet? Denk dus maar aan al het geld dat je uitspaart. Dat kan je nu aan jezelf besteden.

4. Je wordt niet gedumpt
Als je al single bent, is er dus ook geen kans dat je gedumpt wordt op Valentijn.

5. Geen melig gedoe voor jou
Ken je ook van die koppels die constant overdreven lieve en melige berichtjes naar elkaar sturen via Facebook? Geweldig storend toch? Dat probleem heb jij dus ook niet.

thinkstock

6. Geen pyjama-avond in de zetel
Veel koppels willen het op Valentijn extra gezellig maken en kruipen 's avonds in pyjama in de zetel. Toegegeven, dat kan natuurlijk wel eens gezellig zijn.

7. Geen romantisch diner koken
Je moet je geen zorgen maken over een romatisch diner. Maak jezelf voor het eten gewoon een cocktail klaar. De rest volgt later wel.

8. Uitgaan en flirten
Na je cocktail en het eten, kan je een stapje in de wereld zetten. Je kan flirten met wie je wilt, want het is toch Valentijn zeker! Je bent single en kan van de avond genieten!

9. Lachen met 'geforceerde' koppels
Er bestaat geen twijfel dat je op Valentijn verschillende 'romantische' koppels tegen het lijf loopt. Je kan als single alleen maar blij zijn dat jij er geen deel van moet uitmaken.

10. Je kiest zelf het dessert
Welk dessert staat er op het menu? Dat kies jij helemaal zelf! Wat je maar wilt dus!