Exclusief voor abonnees

Tegen 2060 helft van Belgen alleenstaand: “Iedereen zal in de toekomst in toenemende mate af en toe single zijn”

Foto ter illustratie.
Hollandse Hoogte / Richard Brocken Foto ter illustratie.
Het aantal alleenstaanden in onze maatschappij groeit, maar hun verlangens en levens zijn nooit goed in kaart gebracht. Psychologe en relatietherapeute Maureen Luyens wil daar met ‘De nieuwe single’ verandering in brengen.

De cijfers van het Federaal Planbureau zijn zo duidelijk als de groeiende afdeling kant-en-klaargerechten in de supermarkt: in 2016 was dertig procent van de Belgen single, tegen 2060 zal dat de helft zijn. Eén op de twee huishoudens bestaat dan uit één persoon. Een gigantisch aantal, maar toch besteden we relatief weinig aandacht aan de emotionele en psychologische aspecten van het single- bestaan. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Single is plezanter ; ge doet wat ge wilt, thuiskomen wanneer ge wilt, eten & drinken wat ge wilt, op TV zien wat ge wilt, gaan slapen en opstaan wanneer ge wilt, geen ander volk in de badkamer of op WC, geen vrouw die uw pinten telt op café, veesten en boeren laten zoveel ge wilt, alles laten rondslingeren in huis zonder gezaag aan uw kop, als ge goesting hebt belt ge een escort dame, elke keer één met een ander profiel

 • Eric De landtsheer

  Met de mentaliteit van de vrouwen van nu ben ik liever alleen. Misschien ietsje duurder voor mezelf, maar goedkoper op lange termijn. Tenslotte wil ik mijn huis niet inzetten als jokerkaart tijdens een huwelijk.

 • yvan van impe

  kant en klare gerechten,ik kook al 16 jaar alle dagen men potje.

 • bart vansteenkiste

  eigen huis , geen huur , heb 30 jaar gewerkt in de bouw sector als kraanman 51 jaar , waarvan nu 920 euro dopgeld , kosten , 51euro electriek per maand , 120 euro teletet .en in de winter 1 tank mazout van 1000 liter voor 3 maanden en stook ook met hout , niet rond komen met 900 euro whoehaha , en krijg dan nog elk jaar 2000 euro van de belastingen terug omdat ik op jaar basis te weinig verdien , 10 jaar langer werken voor 100 euro meer pensioen (noway) je kan met geld omgaan of je kan dat nie

 • Wim Eggermont

  Helft van de mensen arm. Een single moet voor alle kosten opdraaien