SOS GOEDELE: "Waarom is de klik er alleen online en niet in real life?"

thinkstock
"Ik ben online aan het daten en had een enorme klik met iemand. Na heel wat heen en weer mailen voelde ik me echt verliefd. Maar toen we eindelijk afspraken en elkaar zagen, bleef er van die verliefdheid niets over. Hoe kan dat nu?" - Karolien (44)

We weten allemaal dat mensen zich op social media heel anders voordoen dan ze echt zijn. Wanneer je bij een eerste afspraak op grote oneerlijkheid stuit, dan stopt dat de gevoelens meteen. Maar zelfs als we wél eerlijk waren, kan het fout lopen. Start eerst met deze vraag: waarom hadden jullie afgesproken? Misschien hadden jullie tegengestelde verwachtingen. Vaak spreken online friends met een heel ander doel af, de ene wil een zwoele seksavond, de ander wil aftasten of dit een échte relatie kan worden. Of was het een vrijblijvend drankje samen?


Er zijn nog een aantal andere redenen waarom een échte ontmoeting een afknapper kan zijn. Het advies en de tips van Goedele leest u in onze Pluszone. Proef nu vier weken gratis.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • N A

  Vanop afstand fantaseer je er vanalles bij: hoe die klinkt, de kleine mimiek in het gezicht, de blik, intonatie: je creëert dus in je hoofd de ideale partner. De werkelijke ontmoeting kan nadien dus niet anders dan een ontgoocheling zijn. Waarom denk je dat het boek altijd beter is dan de film?

 • Dimona SK

  De foto op de datingsite toonde een relatief aantrekkelijke man. In werkelijkheid was hij een man met psoriasis, een wijnvlek in zijn gezicht en morbide obees. Niet zozeer zijn uiterlijk deed mij afknappen wel het feit dat hij gelogen had. En zo zijn er velen die niet alleen over hun uiterlijk, hun karakter maar vooral over relatiestatus liegen.

 • mike milan

  @wout; denk je dat iedereen dat doet? Aan jezelf ken je al de halve wereld :-)

 • karel daneeels

  op afstand werkt de chemie niet bij direct contact komen er andere dingen boven en dat zijn er een hele resem.

 • wout van dyck

  Heel simpel we leven in een virtuele wereld die niet bestaat. Iedereen doet zich anders voor vanachter zijn scherm. De perfecte foto posten..... Eigenlijk bedriegen we ons zelf