SOS Goedele: "Ik ben 's avonds te moe voor seks"

Goedele liekens (54) is klinisch psycholoog-seksuoloog en presenteert programma’s rond relaties en seksualiteit op de nederlandse en Britse tv. meer info op goedele.com. ook een vraag voor Goedele? Stuur een mailtje naar nina@hln.be.
Johan Jacobs Goedele liekens (54) is klinisch psycholoog-seksuoloog en presenteert programma’s rond relaties en seksualiteit op de nederlandse en Britse tv. meer info op goedele.com. ook een vraag voor Goedele? Stuur een mailtje naar nina@hln.be.
"Ik sprak dit weekend met een vriendin, allebei hebben we al 20 jaar een relatie met onze man. En allebei krijgen we klachten omdat we ’s avonds ‘te moe’ zijn. Overdag kan ik perfect zin hebben en een stout sms’je sturen, maar ’s avonds lijkt die goesting gesmolten als sneeuw voor de zon. hoe kunnen we die good vibes behouden tot na het avondeten en na de bedtijd van de kinderen?" Lisa, 42

Het goede nieuws is dat je niet aseksueel bent, aangezien je wel zin hebt overdag op je werk. Dat is een hele geruststelling, hoewel ik nu erg nieuwsgierig word naar je beroepsactiviteiten en je collega’s. Het slechte nieuws is dat je je op het werk minder gestrest voelt dan thuis. Want wijt het niet aan de hormonen, wel aan de gespannen drukte. Stress is de sekskiller nummer één, en vaak heb je het niet eens door.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Callewaert

  We hebben de taken verdeeld, we zijn nu beiden moe.

 • Marc Tersago

  Gewoon een beetje kwaliteitsvolle tijd spenderen aan elkaar ipv ontspanning (tv, lezen, ...). Ik begrijp volledig deze dame. Eens de werkdag voorbij is en tegen wanneer alles rond is geraakt thuis, is het bedtijd of heb je er geen nood aan.

 • Pedro Gonzalez

  Praatjes, als het maar geld opbrengt.

 • Dian Jans

  Ik heb og altijd hetzelfde lichaam als toen ik trouwde, mijn trouwkleding past ook nog.Waarschijnlijk hangt alles wel wat lager, maar mijn mooie man is veranderd in een man zonder haar en dikke buik, ik hou van hem maar vind hem minder aantrekkelijk. Dus ja !

 • Christiaan Goethals

  Hij zegt: hier een pilletje tegen de hoofdpijn, maar ik heb geen hoofdpijn zegt ze. Dan kunnen we ne keer, zegt hij.