SOS Goedele: "Hoe zorg ik voor vuurwerk tussen de lakens in 2018?"

Goedele liekens (54) is klinisch psycholoog-seksuoloog en presenteert programma’s rond relaties en seksualiteit op de Nederlandse en Britse tv. Meer info op goedele.com. Ook een vraag voor Goedele? Stuur een mailtje naar nina@hln.be.
Johan Jacobs Goedele liekens (54) is klinisch psycholoog-seksuoloog en presenteert programma’s rond relaties en seksualiteit op de Nederlandse en Britse tv. Meer info op goedele.com. Ook een vraag voor Goedele? Stuur een mailtje naar nina@hln.be.
"Elk jaar hoop ik op 1 januari op vuurwerk tussen de lakens. Het is toch een typisch moment om het vuur weer even aan te wakkeren, elkaar weer te beloven dat je elkaar opnieuw graag gaat zien zodat je met nieuwe seksuele energie aan het jaar begint. Hoe zorg ik ervoor dat 2018 knalt?," aldus Cindy (38).

Goedele: "Het antwoord zit hem in je eerste zin: 'elk jaar hoop ik'. Hoop? Hoop doet misschien leven maar voor extra vuur in je relatie, moet je toch echt met iets straffers op de proppen komen. De daad bij ‘de hoop’ voegen, bijvoorbeeld? Een lijstje met goede voornemens is daarom ook voor je liefdesleven geen slecht idee. Bovendien ben je met zijn tweeën om het naleven ervan in het oog te houden. Met drie zelfs, want reken maar dat ik je ook volgend jaar weer geregeld seksueel en relationeel met de neus op de feiten druk.

Concrete tips