Smartphones lokken ons 'ingebakken exhibitionisme' uit

Door de populariteit van smartphones met camera's zijn er de laatste 2 jaar meer naaktfoto's verspreid dan de voorbije 2 eeuwen samen. Vooral celebrity's hebben er een hobby van gemaakt pikante foto's te nemen die, al dan niet gewenst, hun weg vinden naar het grote publiek. Volgens wetenschappers zou deze bereidheid om naaktfoto's te delen, sterker zijn dan onszelf en misschien zelfs ingebakken zitten in onze hersenen.

"Het gevoel om gewild te zijn is heel opwindend voor vrouwen en uit een groeiend aantal onderzoeksresultaten blijkt dat het beeld dat vrouwen van zichzelf hebben, zeer belangrijk is voor het ervaren van seksuele verlangens. Zelfs het positieve beeld dat onze partner van ons heeft, zou minder impact hebben", stelt Marta Meana, psychologe en voorzitster van de 'Society for Sex Therapy and Research'.

Fantasie
Zo hebben recente onderzoeken aangetoond dat meer dan de helft van alle seksfantasieën bij vrouwen het verlangen reflecteren om onweerstaanbaar te zijn voor mannen. Heel wat vrouwen zouden zichzelf dan ook graag zien als stripper, paaldanseres of haremmeisje. Anderen fantaseren over het plezieren van meer dan 1 man.

Ingebakken exhibitionisme
Ook bij mannen zou de nood om te tonen wat ze in huis hebben, ingebakken zijn. Wetenschappers stellen dat deze drang afkomstig is van onze voorouders. Mannelijke apen en mensapen hebben namelijk de neiging om hun penis te tonen aan vrouwtjes om hun seksuele interesse duidelijk te maken.