Smakken & andere dating-doodzondes volgens Belgische singles

rv
Een romantisch dinertje bij kaarslicht op je eerste date? Zorg er dan vooral voor dat je niet smakt, want dan is de kans groot dat je je tafelgenoot nooit meer terugziet. Kauwen met bijgeluiden is volgens 63% van de Belgische singles namelijk dé grootste dating-doodzonde. Dat blijkt uit een onderzoek van Tinder en Deliveroo.

Je maakt een Tinder-profiel aan, kiest zorgvuldig je foto's uit, swipet links, links, wéér links, en komt dan iemand tegen. Een match! Hup je mooiste kleren aan, nog even een romantisch restaurant uitkiezen en op date maar. Wat kan er nu nog misgaan? Best wel wat, blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Tinder en Deliveroo.

De populaire datingapp en de fooddelivery service bundelden hun krachten om de grootste afknappers tijdens dinner dates in kaart te brengen. Via een enquête ondervroegen ze singles uit Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Spanje.

Waar Belgen vooral gek van worden, is smakken. Maar liefst 63% van de singles vindt dat een dating-doodzonde. De luidruchtige eter wordt op de voet gevolgd door matches die een laatste hap van het bord stelen. Voor dubbeldippers (mensen die snacks dippen in een saus, deze vervolgens in hun mond stoppen om vervolgens opnieuw in de saus te dippen met het restant) zijn Belgen vergevingsgezinder, slechts 41% noemt dit een no-go.