Exclusief voor abonnees

Sekstherapeut Dr. Ruth (91): “#MeToo heeft ons contact in de slaapkamer er niet makkelijker op gemaakt”

Ruth Westheimer
Ruth Westheimer
Nooit eerder liet de wereldberoemde seks­therapeut Ruth Westheimer een ­documentaire over haar werk en leven maken. Maar nu we in een tijd leven waarin abortus en homorechten opnieuw omstreden begrippen zijn, voelt ze de noodzaak van zich te laten horen (en zien), in Ask Dr. Ruth. ‘Hoe meer men weet, hoe beter men in staat is te vechten voor wat belangrijk is.’ Daan Heerma van Voss sprak met de beroemde sekstherapeut.

“Wil je iets voor me doen?”, vraagt de 91-jarige Ruth Westheimer, wereldwijd bekend als sekstherapeut ‘Dr. Ruth’, in de marmeren lobby van Baur au Lac, een luxehotel in het midden van Zürich, aan de Zürichsee. “Wil je naar het Anne Frank Huis gaan om ze te vertellen over de documentaire? Wil je dat alsjeblieft doen? Ik ben heel benieuwd wat ze ervan vinden.” In deze lobby ontvangt ze de hele dag journalisten, ernstige interviewers met dikke blocnotes, maar ook website-millennials die haar de vraag stellen die hun klik-lezers het liefst beantwoord zien: ‘Hoe houd je je vagina jong?’ Het antwoord van Dr. Ruth: door na de menopauze met lubes en crèmes te gaan werken. Ze geeft geen krimp.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Verachtert

  De sexuele omgang tussen mannen en vrouwen verloopt via een communicatie die grotendeels uit gebaren, houdingen en gedrag bestaat en waar ook misverstanden in kunnen sluipen. MeToo heeft dat niet erkend en heeft alles in de war gebracht zodat er nu meer misverstanden zijn dan ooit. Wie denkt dat je een sex-contract moet sluiten voor je aan de sex begint, heeft er zelfs het begin niet van begrepen.

 • Toran Korshnah

  MeToo was nodig. Maar nu zitten we met een gedrocht. Het is doorgeslagen naar de andere puriteinse kant.

 • Mario Tersago

  Bij veel hedendaagse kwesties, moet men gaan concluderen dat "context" een begrip is dat achtergrondinformatie vereist.. en bijgevolg niet bepaald wordt door de persoon die zich wil moeien, maar de werkelijke deelnemers van het gesprek of interactie. Waar het boerenverstand verloren is gegaan, is mij een raadsel maar dat je kan praten alvorens je moet roepen, dialoog kan voeren alvorens beschimpen van een persoon of actie, dat is belangrijk en zelfs noodzakelijk.