Seksspeeltje dat vorig jaar gebannen werd, keert terug en verrast iedereen op belangrijke techbeurs

Van links naar rechts de drie seksspeeltjes die Lora DiCarlo voorstelde op CES: de Baci, Osé, en Onda.
Lora DiCarlo Van links naar rechts de drie seksspeeltjes die Lora DiCarlo voorstelde op CES: de Baci, Osé, en Onda.
Technologie speelt een belangrijke rol in alle facetten van het leven. Dat bewijst Lora DiCarlo, een Amerikaans bedrijf dat vernuftige seksspeeltjes voor vrouwen maakt. Hoewel het vorig jaar gebannen werd op de techbeurs Consumer Electronics Show (CES), komt het nu met twee nieuwe speeltjes én werd ook de met de innovatieprijs bekroonde Osé voorgesteld.

Vorig jaar waren zowel het bedrijf achter de seksspeeltjes Lora DiCarlo als zijn producten niet meer welkom op de grote elektronicabeurs in Las Vegas. In 2018 mocht het bedrijf met zijn Osé, een seksspeeltje voor vrouwen dat gebruik maakt van micro-robotica, nog de Innovation Award, in ontvangst nemen. Die prijs wordt uitgereikt aan een van de beste robots op de beurs. Ietsje later werd de prijs echter weer ingetrokken. Zo zou het seksspeeltje “immoreel en ongepast zijn en niet passen bij het imago van Consumer Technology Association (CTA)”, de organisatie achter de CES. Dat was een opvallende beslissing aangezien er andere jaren wél seksspeeltjes welkom waren op de beurs.

Lora Haddock, de oprichter van Lora DiCarlo, was dan ook niet te spreken over het incident en beschuldigde de organisatie van seksisme. “Er wordt met twee maten gemeten. Ondanks dat er seks en seksuele gezondheidsproducten aanwezig zijn op de beurs, is het duidelijk dat de regels per bedrijf anders zijn. Het is toegestaan om een seksrobot voor mannen voor te stellen met onrealistische proporties, maar een elegant vrouwenspeeltje is niet toegestaan. Seksualiteit voor vrouwen wordt de mond gesnoerd”, vertelde Haddock daar toen over.

Enkele maanden later kwam CAT op zijn stappen terug, kreeg het seksspeeltje toch de award en kondigde het aan dat er wél seksspeeltjes toegestaan zullen worden op CES. Daar werd het speeltje nu dan ook voorgesteld wat voor heel wat verraste gezichten zorgde. Zo wordt er bij de Osé gebruik gemaakt van micro-robotica om het menselijke gevoel van de mond, tong en vingers te simuleren, waarbij zowel de clitoris als de g-spot gestimuleerd worden om een zo intens mogelijk orgasme te verkrijgen.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Lora DiCarlo
Lora DiCarlo

De Osé kon vanaf november 2019 vooraf besteld worden en zou voor het einde van het jaar al 3 miljoen dollar, omgerekend zo’n een kleine 2.7 miljoen euro, opgeleverd hebben. Het speeltje wordt verkocht aan 290 dollar, omgerekend zo’n 260 euro. Er werden dus al een goede 10.000 exemplaren verkocht en normaal gezien zouden ze vanaf eind deze maand ook verstuurd worden.

De Onda en Baci, de twee nieuwe speeltjes die het bedrijf voorstelde, zouden in maart gelanceerd worden. Ze lijken een goedkopere, meer gerichte versies van de Osé, die het product in twee delen breken: de Onda, een “robotachtige g-spot-stimulator” en de Baci, een “robotachtige clitorisstimulator”.