Seks als agendapunt, zonder dat het saai wordt

thinkstock
Kleine kinderen, drukke werkagenda's en een lange lijst sociale verplichtingen. Het is geen wonder dat koppels tijd voor elkaar steeds meer in hun agenda moeten inplannen. Hetzelfde geldt voor seks. Maar is het dan nog wel spannend?

We denken altijd dat seks spontaan moet gebeuren, dat het vanzelf moet komen, maar op een bepaald punt komt het leven gewoon in de weg te staan. Probeer maar eens snelsnel in de mood te geraken net voor je naar een lunch bij je schoonouders moet vertrekken, de was nog aan het draaien is en elk moment je kinderen kunnen thuiskomen van de sportles. Dus zeggen experten: niets mis met seks op de agenda te zetten. To do's vandaag: de vuilniszakken buiten zetten, witte was draaien, je moeder bellen en hot stuff met je man.

Klinkt alles behalve sexy? Seksuologe Emily Morse (host van de Sex With Emily podcast) heeft er een oplossing voor om het toch spannend te houden.

1. Oefen je voorspel al de hele dag
Het leukste aan geplande seks is het uitkijken naar. Stuur je partner bijvoorbeeld al pikante berichtjes gedurende de dag. Geef al een hint over waar je zin in hebt, wat je graag wil doen vanavond of stuur al een foto van je lingerie. Door het verlangen zo op te bouwen zal de zin 's avonds des te groter zijn.

2. Zorg voor afwisseling

En dan bedoelen we niet, 'ga de hele KamaSutra af'. Maar je kan bijvoorbeeld wel eens voor een andere locatie zorgen? Het grote voordeel van geplande seks is dat je tijd hebt om je voor te bereiden. Koop een nieuw setje, vertel elkaar een fantasie, introduceer een speeltje tussen de lakens. Emily raadt aan om samen een sexy bucketlist op te stellen. Elke date zal je één item van de lijst doen, maar je weet op voorhand niet het welke...

3. Begin er gewoon aan

Soms moet je seks hebben om in de mood te geraken. Voel je het niet meteen? Start met elkaar te strelen, te kussen. De aanrakingen zullen je lichaam vanzelf het signaal geven dat je zoekt. Hoewel het in het begin misschien als routine kan aanvoelen, zal je merken dat je na verloop van tijd begint uit te kijken naar de geplande sexy date. En dat je ze mist als je er eentje overslaat. Wees niet verbaasd als je plots ook vlinders gaat voelen op de niet-sexy-dagen. Dat is alleen maar een bonus!

thinkstock