Samen naar muziek luisteren leidt tot meer seks (en beter eten)

thinkstock
Samen muziek luisteren thuis zorgt voor meer intimiteit, lekkerder eten en meer hulp bij het huishouden. Dat blijkt uit een wereldwijde studie van Sonos bij 30.000 mensen. Wij zetten alvast een deuntje op.

Het Music Makes it Home-onderzoek werd uitgevoerd om te zien of het afspelen van muziek in huis invloed heeft op de manier waarop we met elkaar omgaan. In de eerste fase van het onderzoek ondervroeg Sonos 30.000 mensen in acht landen over muziek en hun relaties in huis. De tweede fase bestond uit een experiment bij mensen thuis, dat bijhield wat er met je gebeurt als je de ene week helemaal geen muziek afspeelt in huis, en de tweede week muziek weer opnieuw introduceert.

"De bittere waarheid is dat veel mensen dan wel in hetzelfde huis wonen, maar verder niet veel met elkaar delen. Muziek brengt daar verandering in door iedereen weer samen te brengen", zegt neuropsycholoog Dr. Daniel J. Levitin, adviseur bij het Music Makes it Home-onderzoek en auteur van de internationale bestseller 'Ons muzikale brein'. "Dit onderzoek is een belangrijke stap en laat zien hoe het luisteren naar muziek relaties kan verbeteren."

De belangrijkste resultaten van het onderzoek:
· Muzikale huishoudens hebben meer romantiek in hun leven. Mensen die aangeven samen naar muziek te luisteren, hebben zelfs tot 67 procent meer seks. Bijna een kwart van de ondervraagden zou zelfs liever seks uit hun leven bannen dan muziek.

· Naar muziek luisteren kan leiden tot meer geluk. Nadat muziek opnieuw in huis geïntroduceerd was, gaf 43 procent van de deelnemers aan zich extreem geliefd te voelen: een verbetering van 87 procent ten opzichte van huishoudens zonder muziek.

· Muziek maakt saaie dingen leuk. In het onderzoek gaf 83 procent aan dat klusjes doen makkelijker is wanneer er muziek op staat.

· De helft van de respondenten geniet meer van koken als ze naar muziek luisteren. Met muziek brachten deelnemers 20 procent meer tijd door in de keuken.